Dental Bridges: Pros & Cons

Een tandheelkundige brug is in tegenstelling tot een volledig kunstgebit. Het is geen vervanging van een volledige set van natuurlijke tanden en wordt vastgezet. Net als bij andere tandheelkundige producten, een tandheelkundige brug heeft voor- en nadelen.

Betekenis

De tandheelkundige brug vult lege ruimte waar uw natuurlijke tanden waren.

Functie

Als u besluit om een ​​tandheelkundige brug hebt, heb je een kroon gehecht aan uw natuurlijke tanden op elk uiteinde van de brug naar de valse tand of tanden op hun plaats te houden.

Voors

Een tandheelkundige brug zal de verschijning van een volledig gebit te herstellen, zodat je kan lachen zonder zorgen te maken over mensen opmerken uw ontbrekende tand of tanden. Daarnaast kunt u uw tandheelkundige brug binnen twee bezoeken hebben, volgens Dental Health magazine.

Nadelen

Na de tandheelkundige procedure, kan je tanden veranderingen ondergaan. Zo kunt u extreme gevoeligheid voor koude of warme temperaturen hebben. Ook kan een tandheelkundige procedure expesive zijn. Volgens Dental Health tijdschrift, kan de kosten zijn $ 250-500 naar de brug en tot $ 1200 per valse tand hechten.

Overwegingen

Met een goede mondhygiëne, kan een tandheelkundige brug duren dan 10 jaar. Echter, zonder een goede hygiëne een brug zal niet lang duren. In feite, kan het besmet raken zonder noodzakelijke zorg.