Dengue Fever Symptomen Ziekte

Dengue koorts, ook bekend als "break-bone koorts" is een tropische ziekte veroorzaakt door dengue virus. Muggen bijten mensen die de ziekte hebben en zendt deze vervolgens als ze beet niet-geïnfecteerde mensen. Er zijn twee soorten van de ziekte, een mildere vorm en ernstiger dengue hemorrhagic fever. Dengue hemorragische koorts kan fataal zijn.

Ziektebeeld

Dengue wordt meestal overgedragen door de Aedes aegypti mug. Het is een van de meest voorkomende muggen overgebrachte ziekten in de wereld, die miljoenen mensen wereldwijd. Verleden uitroeiing inspanningen gericht op het elimineren van de mug door massale ontsmetting inspanningen en educatieve programma's aanmoedigen van mensen om geen stilstaand water reservoirs, waarvan de natuurlijke broedplaatsen voor de muggen zijn te houden. Momenteel is er geen vaccin tegen dit virus.

Aardrijkskunde

Ook al is het een tropische ziekte, er zijn gevallen van dengue in de continentale Verenigde Staten, vooral in de subtropische gebieden van de zuidelijke staten. Wereldwijd, gevallen van knokkelkoorts zijn het meest voor in de tropische gebieden van de zuidelijke Stille Oceaan, Zuidoost-Azië, het Caribisch gebied, Latijns-Amerika en Afrika.

Symptomen

Dengue koorts veroorzaakt meestal hoge koorts, pijn in gewrichten en spieren (vandaar de naam "break-bone fever"), misselijkheid en braken, en hoofdpijn (in het bijzonder gevoeld achter de ogen). Soms patiënten zal een uitslag ontwikkelen. Deze symptomen duren meestal ongeveer een week, maar het herstel periodes zijn vaak lang.

Waarschuwing

Sommige patiënten gaan naar dengue hemorragische koorts. De symptomen verschijnen wanneer de koorts begint te verdwijnen. Patiënten met dengue hemorragische koorts worden lusteloos en minder te reageren, moeite hebben met het handhaven van hun bloeddruk, en kan in shock raken. Ze hebben ook aftappen problemen, waardoor bloeding uit slijmvliezen, zoals het tandvlees en het maagdarmkanaal. Indien onbehandeld, kan deze vorm van knokkelkoorts fataal zijn.

Preventie / Oplossing

Behandeling voor de mildere vorm van de ziekte omvat die voldoende vocht om uitdroging en acetaminophen voorkomen van pijn en koorts. Aspirine en andere niet-steroïdale geneesmiddelen moet worden vermeden omdat deze de bloeden verbonden met de hemorragische vorm van de ziekte verergeren. Voor dengue hemorragische koorts, vroege herkenning, agressieve behandeling en monitoring op een intensive-care-instelling is nodig om shock en de dood te voorkomen.

Als u onlangs afgereisd naar een plaats waar knokkelkoorts aanwezig is en een van de symptomen te ontwikkelen, een arts raadplegen. Vele tropische ziekten hebben vergelijkbare symptomen en alleen een arts kan bepalen of u dengue. Indien mogelijk, op zoek gaan naar een arts die gespecialiseerd is in tropische ziekten.