Den Neti Pot Cure för snarkning

Under 2007 på Oprah, Dr Mehmet Oz presenterade Neti, det gamla indiska bruket av nässköljning med varmt saltvatten med hjälp av en Neti potten. Han citerade fördelar inklusive befrielse från trängsel, allergi och förkylningssymptom, bihåleinflammation och snarkning. Med hjälp av en Neti potten för att bota snarkning är enkelt, förutsatt att du håller några försiktighetsåtgärder i åtanke.

Så fungerar det

Med hjälp av en neti pot att rengöra näsgångarna löser slem och hjälper till att flytta ut det ur kroppen. Detta minskar trycket och rensar trängsel, förbättra tydlig andning och lindra två vanliga orsaker till snarkning.

Procedur

Fyll din neti potten med en väl omrörd blandning av ca 8 gram ljummet vatten (destillerat är bäst, eller koka vatten och vänta tills den har svalnat) och 1/4 tsk salt. Lean över handfatet; samtidigt andas genom munnen, luta huvudet åt sidan och ställ in spetsen på Neti potten pip på insidan kanten av den övre näsborren. Försiktigt tippa Neti potten så att vattnet rinner försiktigt in genom den övre näsborren och ut den undre. När klar, byta sida.

Försiktighetsåtgärder

Näsgångarna är mjuka. Undvik att använda för mycket salt i blandningen, eftersom det kan bränna bort flimmerhåren, eller lite hår i näsan, och irritera nässlemhinnan. Av samma skäl, undvika att använda vatten som är för varmt eller för kallt. Stick inte Neti potten pip för långt in i näshålan heller, eftersom de nässlemhinnan riva lätt.