Delen van het menselijk borst

Delen van het menselijk borst

Verschillende delen uitmaken van de menselijke borst. De borst is gelegen in het bovenste gedeelte van de torso of hoofddeel van het lichaam. De kist bevat verschillende delen van het menselijk lichaam. De inhoud van de borst zijn bijna hetzelfde voor mannen en vrouwen. Een vrouw bevat melkklieren terwijl niet een man.

Organen

Twee longen en het hart bevinden zich in de borst. Het hart ligt in het midden van beide longen. De linker long is kleiner dan de rechter long. Dit maakt het mogelijk meer ruimte voor het hart. Ze nemen in zuurstof. De zuurstof wordt uit de longen door de bloedvaten. Andere schepen kooldioxide afval brengen uit verschillende delen van het lichaam naar de longen. Wanneer je adem uit, de kooldioxide het lichaam verlaat. Het hart pompt het bloed door het hele lichaam.

Botten en Spieren

De longen en het hart worden beschermd door de ribbenkast. De ribben strekken zich uit vanaf de rug en omsluiten de organen. Er zijn kleine verschillen tussen elke rib. De bovenste ribben aansluiten op een vlak verticaal been, het borstbeen. Het borstbeen zit over het hart. De ribben zijn verbonden met kraakbeen, waardoor de ribben hiervoor noodzakelijke uitbreiding volgens de Vrije Science website. De andere botten in de borst zijn het opperarmbeen, schouderblad, rug en sleutelbeen. Het opperarmbeen, schouderblad en sleutelbeen zijn allemaal met elkaar verbonden, en leiden tot de schouders. Spieren hechten aan de botten voor beweging.

Andere onderdelen

Veins langs de organen en botten gehele borst. Ze sluiten op het hart, en zich aan verschillende delen van het lichaam. Slagaders, vooral de aorta, helpen het bloed te verplaatsen door de aderen. De aorta is de slagader van het hart en de grootste volgens de Vrije Science website. Het membraan, slokdarm, luchtpijp en processus xiphoideus bevinden zich eveneens in de borst. Het diafragma helpt met de ademhaling. De slokdarm loopt van de mond naar de maag. De luchtpijp in de longen komt uit de neus en keel, die onder lucht. De processus xiphoideus is het onderste deel van het borstbeen die is gevormd als een driehoek, volgens Med voorwaarden.