Degenerativ disksjukdom Orsaker

Orsaker

Degenerativ disksjukdom är en del av allt äldre. Slitage på ryggraden gör ligamenten kring en skiva sprödare, vilket får dem att riva lättare. Medan de flesta människor påverkas till viss del när de blir äldre, utvecklar inte alla symtom på degenerativ disksjukdom. Skador på invertebral skivor, i kombination med förtjockning av ligament som stöder ryggraden, bidrar till degenerativ artrit. Dessa förändringar i ländryggen är ofta anledningen till att många äldre människor upplever smärta i ländryggen.

Symptom

Stelhet, svaghet och smärta i rygg och ben är alla symtom på degenerativ disksjukdom. Smärta förknippad med degenerativa skiva sjukdom orsakas av kompression av nervrötter. Ländryggen blir mindre flexibel som skivorna börjar slitas ut med åldern. Eftersom nervrötterna krymper, kan smärta i ryggen stråla ner i benen, och kan ibland orsaka domningar och stickningar i fötterna. I allvarligare fall kan en person uppleva ischias och svaghet i de nedre extremiteterna.

Diagnos

För att diagnostisera degenerativ disksjukdom, kommer en läkare att undersöka en patients rygg och ben. Han eller hon kommer att testa för flexibilitet, styrka, rörelseomfång och reflexer. En förträngning av utrymmena mellan kotkropparna vanligtvis visa på en röntgen om degenerativ disksjukdom är närvarande. Bone sporrar runt kanterna av kotkropparna ibland också visas på röntgen. När skivan blir tunn och kollapsar, sporrar ben formen, krymper utrymmet för nervrötterna, vilket gör dem mer mottagliga för komprimering. Efter röntgen bekräftar degenerativ disksjukdom, kan en läkare beställa en datortomografi eller magnetkamera för att utvärdera förändringarna i ländryggen mer fullständigt.

Behandling

För mindre allvarliga fall av degenerativ disksjukdom, en läkare hänvisar ofta en patient till sjukgymnastik. Eftersom regelbunden motion bidrar till att göra tillbaka starkare fokuserar sjukgymnastik på stretching, träna och stärka ryggen. Sjukgymnaster använder normalt massage, ultraljud behandlingar och värmeterapi för att lugna en patients ryggont. En person kan också ta icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel, såsom aspirin och ibuprofen för att lindra smärta. Narkotika vanligtvis inte rekommenderas för kronisk ländryggssmärta på grund av risken för fysiskt och psykiskt beroende eller missbruk. Vissa läkare föreslår att en patient bär en mjuk ländryggen korsett för en tid. Spinal kirurgi i allmänhet inte erbjuds som ett behandlingsalternativ till efter mediciner, har sjukgymnastik och vila misslyckats med att lindra symtomen.