Definition av ett levatormuskeln

Medicinska ordböcker definierar levator muskler som alla muskler i kroppen som lyfter eller höjer en struktur i kroppen, bland annat hud, muskler eller organ. Levator muskler finns i hela den mänskliga formen, i ansiktet, bålen och ända ner till tårna. Egentligen kan alla muskler eller organ som ger en lyftrörelse till rörelse anses vara en levator. Så tänk på rörelsen hos en hiss och du börjar att få bilden.

Plats

Levator muskler finns i kroppen, från topp till tå. Varje förflyttning av en muskel som tvingar en lyftrörelse av enskilda muskler eller muskelgrupper som ligger under ytan av huden kan kallas ett levatormuskeln. Några av de vanligaste levator muskler inkluderar, men är inte begränsade till de i ögonlocken, armar, axlar och mun.

Ögon

Den palpebrae överlägsna muskeln höjer ögonbrynen i en rörelse som visar överraskning. Bild ögonbrynen lyfta upp och du har en levator rörelse av ögat. Levatormuskeln i övre ögonlocket fäster på baksidan av ögongloben och slutar vid kanten av ögonlocket. Denna muskel är ansvarig för att hålla ögonlocket upp och ur vägen när du är vaken.

Mun

Vi är alla bekanta med Billy Idol berömda gliring liknande uttryck, som också är ett resultat av levator rörelse av anguli oris eller överläppen. Denna rörelse gör att en person att le, håna, grin eller bita. Denna muskel kan också ansiktsuttryck tillsammans med tuggummi eller läckra grillade nöt eller fläsk revben.

Skuldra

De axel levator muskler hjälpa oss att genomföra saker eller bara rycka på bekymmer borta. Lyftrörelsen aktiveras av levator scapulae, som bifogas (enligt dess terminologi) till skulderbladet eller skulderbladet. Lyft vikter, en flaska vatten eller ens rycka på din lärare, förälder eller chef är aktiverade som levatormuskeln.

Pelvic Floor

Att hålla bäckenorganen tonas åligger muskeln kallas levator Ani-coccygeus, som stöder bäckenviscera. Dessa muskler hålla alla bäckenbottenmuskulaturen tonas och i gott skick för att förebygga sjukdomar såsom inkontinens.