Definition av Chi-Gong

Chi-Gong, även känt som Qigong är en kinesisk metod som fungerar med kroppens energi. Enligt utövare, kroppens kanaler Qi (energi) med chakran och kontaktpunkter. När denna energi blir blockerad, blir kroppen sjuk. Chi-Gong innebär frigöra denna energi för att bli en friskare människa. Det finns uppskattningsvis 60 till 200.000.000 utövare av Chi-Gong i Kina.

Historia

Även dess principer är gamla, har Chi-Gong blivit mer populär i post-maoistiska Kina, når zenit av sin popularitet i mitten av 1990-talet.

Använd

De flesta utövare gör Chi-Gong tillsammans tidigt på morgonen. Diafragma andning är en nyckelkomponent i praktiken, som används för motion och avspänning.

Andliga övertygelser

Chi-Gong har praktiserats av både taoistiska och buddhistiska munkar. Den rymmer uppfattningen att människan och naturen är ett och samma, och att någon annan uppfattning är en av människan skapad myt.

Fördelar

Chi-Gong gynnar kroppen genom att hjälpa med flexibilitet och lugna sinnet på samma sätt som traditionell träning.

Tvist

Det finns spekulationer om att om inte tränat ordentligt eller utan en utbildad lärare, kan Chi-Gong leda till problem såsom psykos och andra psykiska problem.