Definitie van Triglyceride

Definitie van Triglyceride

Het vetgehalte in het bloed kan een bruikbare werkwijze voor het bepalen risicofactoren voor hart- en vaatziekten en beroertes worden. Het eten van een gezonde voeding is de meest effectieve manier om triglyceride niveaus te verlagen.

Definitie

Triglyceriden in het bloed en plasma uit de vetten gegeten voedsel, of afkomstig is van energiebronnen in het lichaam, zoals koolhydraten, volgens de American Heart Association.

Effecten

Een hoog gehalte aan triglyceriden in ons bloed is een belangrijke oorzaak van coronaire hartziekten. Hoge niveaus kunnen zich ook voordoen als een symptoom van ziekten zoals diabetes

Preventie / Solution

Om uw triglyceride niveaus te verlagen, vermijd transvetten helemaal en beperken de hoeveelheid cholesterol en verzadigde vetten in uw dieet. Bevatten veel gezonde groenten, fruit en volkoren granen in je dagelijkse menu. Oefening ten minste drie keer per week gedurende 30 minuten.

Niveaus

Het niveau van triglyceriden wordt gedetecteerd door simpelweg het krijgen van uw bloed getrokken. Hoge niveaus moet een paar keer worden gecontroleerd per jaar, of zoals voorgeschreven door uw zorgverzekeraar. Een normaal niveau wordt beschouwd als minder dan 150 milligram per deciliter bloed, volgens de richtlijnen die door het National Cholesterol Education Program.

Medicijnen

Dieet en lichaamsbeweging zijn de meest effectieve manieren om een ​​hoge triglyceride niveaus te behandelen, maar uw arts kan ook medicatie voorschrijven. Gemfibrozil en fenofibraat zijn twee zeer effectieve geneesmiddelen afnemende triglyceride niveaus.