Definitie van Telomerase

Telomerase is een polymerase enzym dat in cellen die DNA sequenties van telomeren (een speciale beschermende complex eind chromosomen) maakt. Telomerase is actief tijdens de embryogenese (vorming en ontwikkeling van een embryo) tot embryonale differentiatie; in mannelijke geslachtscellen (seksuele reproductieve cellen), geactiveerde lymfocyten (een type witte bloedcel) en enkele stamcellen (unspecialized cellen die specifieke gespecialiseerde cellen kunnen produceren); en in ongeveer 90% van kankercellen. In de toekomst kan het vermogen om telomerase-activiteit reguleren eventueel gebruikt te vertragen veroudering en veroudering en kanker te behandelen.

Telomeren

Telomeren zijn een partij zoals Aglets, de harde plastic coating op de uiteinden van je schoenveters. Net Aglets, telomeren houd je chromosomen van "rafelen." Telomeren ook uw chromosomen uit elkaar smelten aan de uiteinden en van recombineren. Rafelen, end-to-end beveiliging en recombineren kunnen alle oorzaken cellen voortijdig sterven. Human telomeren zijn ongeveer 10.000 nucleotiden (chemische stoffen die DNA is gemaakt van) lang. Telkens een cel repliceert, de telomeren aan de uiteinden van chromosomen van de cel een beetje korter. Jongeren hebben lange telomeren aan hun chromosomen; als mensen ouder worden, hun telomeren korter. Als de telomeren kort genoeg is, kan de cel niet meer repliceren en de cel sterft uiteindelijk. Dit is belangrijk omdat het meerdere keren per cel repliceert, hoe groter de kans op fouten te introduceren in de cel DNA, die uiteindelijk ziekte kan veroorzaken.

Telomerase

Telomerase maakt lange herhalende sequenties van TTAGGG waaruit een telomeer aan het einde van een chromosoom. In 1985, Greider en Blackburn identificeerde de eerste enzym telomerase in het tijdschrift Cell. Er zijn twee delen aan het enzym, een telomeer RNA stuk en een telomeer reverse transcriptase stuk. Telomerase-activiteit wordt geregeld op vele niveaus, met inbegrip van transcriptie (synthese van boodschapper-RNA van een DNA-template), messenger RNA splicing en rijping en modificatie van hTERT- (een katalytische eiwit met reverse transcriptase-activiteit) en hTERC (de functionele RNA-component van telomerase) . In het laboratorium kan de menselijke telomerase worden ingeschakeld door co-expressie hTERT- en hTERC; echter in het lichaam, de totstandbrenging van een volledig functionele telomerase en de latere activiteit waarschijnlijk een meerstaps proces dat vele andere componenten en eiwitten omvat.

Voordelen

Zonder telomerase maken telomeren aan de uiteinden van onze chromosomen beschermen, konden we niet reproduceren. Het zou moeilijk zijn voor ons lichaam om te vechten tegen de ziekte en onze cellen zou een signaal voor wanneer te stoppen repliceren en zou kunnen beginnen om fouten die ons ziek kunnen maken repliceren niet hebben. Cellen kunnen onrechte DNA identificeren beschadiging en activeren DNA-schadereactie eiwitten (die uiteindelijk leiden tot de desintegratie van cellen), wanneer ze niet nodig zijn.

Tumoren

Zowel goedaardige als kwaadaardige (kanker) tumoren telomerase-activiteit. Telomerase is actief in ongeveer 90% van de 2600 humane tumormonsters tot dusver onderzocht. Telomerase-activiteit wordt gedacht te worden gekoppeld aan de tumorcel onsterfelijkheid. Omdat tumorcellen repliceren, de activiteit van telomerase houdt de telomeren op het chromosoom van steeds korter, zodat de tumorcellen kan onbeperkt repliceren.

De Toekomst

Momenteel wetenschappers bestuderen hoe telomerase functioneert in gezonde cellen en kankercellen. Sommige wetenschappers denken dat een vollediger begrip van hoe telomerase werkt kan worden om vertragen het verouderingsproces, vroegtijdige veroudering ziekten en kanker te behandelen.