Definitie van Proactieve interferentie

Definitie van Proactieve interferentie

Proactieve interferentie is een theorie over het menselijk geheugen, dat verwijst naar het onvermogen om informatie te herinneren als gevolg van storingen veroorzaakt door gebeurtenissen of het leren van nieuwe informatie voorafgaand aan het moment van de herinnering. Dit gebeurt wanneer een persoon vergeet informatie of andere herinneringen als gevolg van de instroom van andere kennis eerder geleerde. De acceptatie van nieuwe herinneringen neigt het proces van herinnering en vice versa belemmeren.

Theorie

De interferentie theorie van het geheugen geeft aan dat individuen niet aan herinneringen te onthouden, niet omdat ze in feite verloren of gewist, maar omdat andere reeks van informatie te krijgen in tussen. Proactieve interferentie specifiek gebeurt wanneer informatie of herinneringen die eerder werden geleerd en gemaakt belemmert terugroepen van andere informatie. Deskundigen op dat dergelijke interferentie creëert een probleem voor individuen omdat het de manier waarop een persoon verwerkt nieuwere informatie die moet worden geleerd kunnen beïnvloeden.

Voorbeeld

Experts hebben lang de hypothese dat niet herinneren informatie zal bestaan ​​wanneer proactieve interferentie doet. Een realistisch voorbeeld is de manier waarop een persoon heeft zijn telefoonnummer in het geheugen opgeslagen. Aangezien het individu een telefoonnummer heeft jaren gebruikt en dat de laatste tijd is veranderd of gecompromitteerd, is meer dan waarschijnlijk dat de persoon moeilijkheid onthouden het nieuwe nummer zal hebben. Het oude nummer is zo gegraveerd in het achterhoofd, is het "geheugen" wordt de concurrentie met de nieuwe informatie. Dit is proactieve interferentie concreet.

Studies

"Recente Probes Task" is een van de meest vooraanstaande experimentele onderzoeken gedaan naar Proactieve interferentie. Deze studie vroegen de deelnemers om een ​​bepaalde set van items die deel uitmaken van hun geheugen te voorzien. Daarna werd de proefpersonen gevraagd om het item door de sonde herinneren. Door middel van dit onderzoek werd vastgesteld dat er twee hersenen anatomische componenten die betrokken zijn in een mogelijk aanpakken van de storing. Deze twee componenten zijn de linker anterior en de ventrolaterale prefrontale complex. Beide componenten zijn invloedrijk in het inperken van proactieve interferentie beschouwd.

Span Prestatie

Een ander concept om het geheugen terugroepen falen relevant is "overspanning performance". Dit heeft betrekking op de capaciteit van het geheugen van een persoon. Experts hebben lang een theorie dat de mens de capaciteit in termen van het oplossen van problemen, taalbegrip en, uiteindelijk, het geheugen hebben beperkt. Studies later vastgesteld dat proactieve interferentie in feite doet compliceren overspanning prestaties van een persoon of de capaciteit van het werkgeheugen.

Effecten van Age

Leeftijd is een factor die bijdraagt ​​aan proactieve interferentie. Het heeft invloed op de capaciteit van een persoon om informatie te herinneren vanwege de accumulatie overlappende informatie en herinneringen door de jaren heen. In de meeste gevallen, de geheugenverwerking van een persoon wordt slecht eenmaal oude geheugens of kennis overschrijvingen nieuw geleerde informatie.