Definitie van Laminin

Laminins zijn belangrijke eiwitten in het basale lamina, een laag welke lijnen het buitenoppervlak van cellen. Ze vormen een belangrijk eiwit fundament voor cel en orgel gezondheid in bijna elk levend zoogdier.

Rol in Cell Development

Laminins vormen polypeptideketens die cruciaal celontwikkeling het lichaam zijn, beïnvloeden cel differentiatie, migratie en adhesie evenals basisoverleving.

Rol in het Stem Cell Research

Onlangs is aangetoond dat laminins kan worden cultuur cellen zoals stamcellen. De laminine eiwit wordt gebruikt als een substraat waarop andere cellen kunnen worden gekweekt.

Lamininen in Neurale Ontwikkeling

Laminins ook dienen als een substraat waarop zenuwcellen groeien natuurlijk. Bijvoorbeeld, bij mensen laminins verschaffen een pad waarop optische zenuwcellen groeien van het oog naar de hersenen.

Gebrek aan laminine

Laminin is cruciaal voor de ontwikkeling van vele weefsels, en als zodanig wordt vaak aangeduid als lijm het lichaam. Een gebrek aan lamininen kan nadelige effecten in de cel, orgel en spiergroei te hebben.

Gods werk?

Door hun kruisvorm, sommige christenen geloven dat het eiwit laminine eiwitten zijn het werk van God. Gelovigen citeren Kolossenzen 1:17 als bewijs van deze: "Hij (Christus) is vóór alle dingen, en in Hem zijn alle dingen bij elkaar te houden."