Definitie van interventie Radiologie

Definitie van interventie Radiologie

Interventionele radiologie is een soort beeldvormingsprocedure vaak gebruikt in de geneeskunde te bepalen en vaak diagnosticeren specifieke voorwaarden. Een van de meest voorkomende procedures in interventionele radiologie is het gebruik van angiogrammen die letterlijk beelden van de slagaders en aders verstopping detecteren, of het kan worden gebruikt als een vorm van ultrageluid om zien vernauwing van bloedvaten of andere anomalieën in rekening verschillende organen en structuren van het lichaam.

Geschiedenis

Imaging is gebruikt als een interventie-technologie sinds de midden jaren 1970 en voortdurend bevorderen, vooral op het gebied van cardiovasculaire studies.

Imaging Guides

Het inbrengen van kleine draden of katheters in aders en slagaders in staat stellen de artsen om te zien in de bloedvaten. Draden of katheters met camera aan het uiteinde vaak schroefdraad door de aderen in de nek of de lies.

Imaging Bestedingen

Inname letterlijke foto's of afbeeldingen van de verschillende organen of weefsels in het lichaam in staat stellen artsen om tumoren, brokken, blokkades of de vernauwing van de bloedvaten te visualiseren.

Behandeling

Behandeling van veel ziekteprocessen, zoals kanker, of medische procedures zoals hart stents worden vaak uitgevoerd met interventionele radiologie, waarbij niet-invasieve methoden biedt om patiënten te behandelen. Dergelijke behandelingen zijn minder waarschijnlijk grote trauma veroorzaken lichaamsweefsels en organen, waardoor snellere genezing procédés en behandelingen, zoals het verwijderen van vreemde lichamen en embolieën.

Imaging Scans

Scans van de organen, weefsels en vaten kunnen worden toegepast door middel van dergelijke technieken zoals computertomografie (CT), magnetische resonantie beeldvorming (MRI) en ultrageluid scanners. Bijvoorbeeld, zoals intravasculair ultrageluid kan kijken in een bloedvat en neem een ​​angiogram, dat een röntgenfoto die een kleurstof geïnjecteerd in een slagader Foto bloedstroom aan een procedure genaamd een fluroscopy gebruikt.

Procedures

Behandeling en diagnose met interventionele radiologie worden uitgevoerd gewone procedures, zoals angioplastie, angiografie, naaldbiopten catheterinsertieplaatsen en injecteren van verschillende middelen in aders en slagaders voor imaging studies.