Definitie van een Verpleegkundige Thuiszorg

Definitie van een Verpleegkundige Thuiszorg

Een thuiszorg verpleegkundige biedt medische diensten waar een patiënt woont --- vaak in een eigen huis, het huis van een familielid of een begeleid-wonen gemeenschap. Thuiszorg verpleegkundigen kunnen zich specialiseren in verschillende gebieden, met inbegrip van de geriatrie, kindergeneeskunde en hospice zorg.

Onderwijs

Opleidingsniveau Een thuiszorg verpleegkundige kan variëren van een verpleeghuis assistent of CNA, naar een geregistreerde verpleegkundige, of RN. Een CNA ondergaat een aantal maanden van de beroepsopleiding. Een LPN, of in licentie praktische verpleegkundige, heeft meestal een jaar van de beroepsopleiding. Een RN kan twee tot vier jaar of meer van de verpleging gerichte opleiding.

Doel

Algemene taken van de thuiszorg verpleegkundige van het bevorderen en handhaven van het niveau van de gezondheid van een patiënt. De verpleegkundige probeert ziekte symptomen te verlichten en het herstel van de patiënt welzijn. De thuiszorg verpleegkundige biedt ook comfort aan een patiënt die gaat door het stervensproces.

Plichten

Thuiszorg verpleegkundigen helpen bij dagelijkse activiteiten, zoals zwemmen, toiletgebruik en voeding. LPNs of RNS kan medicatie te beheren en eenvoudige medische behandelingen. Verpleegkundigen documenteren ook de vooruitgang van de patiënt in een medische kaart.

Voordelen

Thuiszorg kan de patiënt in een vertrouwde, niet-klinische omgeving en tegelijkertijd te worden behandeld. Thuiszorg zorgt ervoor dat families bij elkaar te blijven en opname in een ziekenhuis of een ervaren-zorgcentrum te vermijden.

Expert Insight

Volgens de Centers for Disease Control en de Nationale Vereniging voor Thuiszorg en Hospice, 7,6 miljoen Amerikanen profiteren van thuis gezondheidszorg jaarlijks van 17.000 aanbieders.