Definitie van een Spindel Cell Tumor

Definitie van een Spindel Cell Tumor

Spindel cel tumoren zijn kwaadaardig massa. Ze bestaan ​​uit cellen die, wanneer bekeken onder een microscoop een spil vorm. Deze cellen komen in sarcoom en carcinoom massa.

Definitie

Spindle cel tumoren zijn een zeldzame vorm van kwaadaardige tumor die meestal begint op de huid of in het zachte weefsel rondom organen, hoewel ze ook voorkomen in het bot.

At-Risk

Spindel cel tumoren zijn meestal gediagnosticeerd bij patiënten boven de leeftijd van 40 jaar blootstelling aan bepaalde chemische stoffen of straling, of de aanwezigheid van bepaalde lymfatische of genetische aandoeningen kunnen ook zet men meer risico op het ontwikkelen van een spindel cel massa.

Carcinomen

Spindle cel carcinomen zijn meestal plaveiselcelcarcinomen (SCC), en
neigen zeer kwaadaardig. Bekend om hun snelle celgroei, die vaak uitzaaien in de omgevende weefsels.

Sarcomen

De meest voorkomende vormen van spindel cel sarcoom zijn kwaadaardige vezelig histiocytoma, liposarcoom en leiomyosarcoom. De American Cancer Society beweert dat, op basis van 2009 de statistieken, 10.660 nieuwe weke delen sarcomen worden in 2010 gediagnosticeerd.

Valse alarmen

Goedaardige tumoren en ernstige kneuzingen kan eruit zien als een spindel cel tumor op eerste inspectie. Diagnostisch onderzoek moet worden gedaan om te bevestigen dat een massa is kwaadaardig voordat een behandeling programma is ontworpen.