Definitie van een neurogene blaas

Een neurogene blaas heeft het onvermogen te kunnen vervallen. Het veroorzaakt hetzij de blaas overactieve of underactive, volgens de dysfunctie die zenuwen zijn beschadigd. De neurogene blaas kan niet uitzetten urine goed omdat de hersenen niet levert berichten aan de blaas op de juiste wijze. De blaas houdt de urine en geeft vervolgens het maar als de berichten van de hersenen releases beschadigd is, zal de blaas niet kunnen functioneren.

Oorzaken

De hersenen co├Ârdineert de blaas functioneert vermogen dus wanneer de hersenen of het ruggenmerg letsel een neurogene blaas optreden heeft ontvangen. Ziekten als diabetes en multiple sclerose kan ook een neurogene blaas samen met zenuwproblemen van genetica.

Symptomen

Urineweginfecties en urine-incontinentie zijn zeer vaak met een neurogene blaas. Andere symptomen kunnen frequente en / of dringende behoefte om te plassen en het gevoel van het niet in staat om volledig te vervallen bevatten. Deze symptomen zijn gerelateerd aan een aantal andere kwalen zodat de juiste diagnose door de arts wordt geadviseerd.

Diagnose

De diagnose wordt meestal gedaan door een uroloog die gespecialiseerd is op het gebied van urologische klachten. Er zijn verschillende manieren waarop artsen de diagnose van een neurogene blaas. CT-scans of beeldvorming van de blaas en urineleiders uitgevoerd samen met een EEG of de hersenen goed functioneert. Ook een test om de blaas te breiden wordt gewoonlijk gebruikt. Deze test breidt de blaas met water en met beeldvorming kan de arts om te zien in de blaaswand en te onderzoeken hoe goed de blaas zowel houdt de urine en verdrijft het. Een camera kan ook worden gebruikt om binnen te kijken en foto's van de binnenkant van de blaas.

Behandeling

Er verschillende behandelingen voor neurogene blaas naar de mate van het ongemak. Als incidentele lekkage optreedt kun je besluiten om inlegkruisjes of volwassen luiers te gebruiken. Als de symptomen veel erger kunnen katheters worden gebruikt om de blaas op verschillende tijdstippen legen. Bepaalde voedingsmiddelen en dranken dragen een grote rol in hoe uw blaas werkt. Het vermijden van cafeïne, die de blaas te legen kan een overactieve blaas helpen stimuleert. Kruidige en citrus voedingsmiddelen kunnen de blaas voering verergeren het maken van een neurogene blaas erger.

Medicijnen

Krampstillend drugs worden soms toegediend voor een neurogene blaas te helpen bij het verminderen van de spasmen van om voortdurend te vervallen. Door het ontspannen van de blaas het vermindert de frequentie en urgentie. Hoewel niet goedgekeurd door de FDA, hebben anti-depressiva gebruikt is in het helpen van mensen met blaasproblemen door het opheffen van de serotonine niveaus en daardoor ontspannen blaasspieren.