Definitie van de Drug Treatment Program

Met de 2008 Nationale Enquête over Drugsgebruik en Gezondheid toont een schatting bijna 20,1 miljoen illegale drugs gebruikers in de Verenigde Staten, zijn meer mensen die de diensten van de behandeling met geneesmiddelen programma's. Behandeling drug programma's zorgen voor de ondersteuning en vaardigheden die nodig zijn om te stoppen met het gebruik van alcohol en drugs voor goed.

Professionele Interventie

Een van de belangrijkste aspecten van de behandeling met geneesmiddelen programma is de staf van professionele zorgverleners. De meeste medewerkers die werken voor behandeling met geneesmiddelen programma's zijn ofwel gecertificeerd drugs en alcohol counselors, of hebben een professionele medische of psychologische certificering (zoals verpleegkundigen en psychiaters).

Detox

Een ander onderscheidend aspect van een behandeling met geneesmiddelen programma is de middelen en faciliteiten voor ontgifting of detox. De effectiviteit van therapie programma is afhankelijk van de verwijdering (volledige metabolisme) van geneesmiddelen uit systemen gebruikers. Vaak vereist dit streng toezicht, en in ernstige gevallen medische interventie en monitoring.

Individuele Therapie

Een ander onderscheidend aspect van de behandeling met geneesmiddelen is geïndividualiseerde therapie. Veel drugs programma's bieden behandeling plannen op basis van individuele behoeften te helpen identificeren en te veranderen gedrag en gewoonten die de verslaafde terug te keren naar de verslavingszorg te houden.

Groepstherapie

Sommige behandelcentra bieden groepstherapie sessies. Groepstherapie stelt individuen in staat om te werken met andere verslaafden voor ondersteuning, training vaardigheden, en rollenspel om te helpen overwinnen van een aantal van de verschillende aspecten van hun verslaving.

Extra opties

Behandeling drug programma's bieden ook andere behandeling opties die niet beschikbaar zijn buiten een behandelcentrum kan zijn. Deze opties omvatten onderhoud (zoals het gebruik van methadon voor opiaat verslaving), en de beschikbaarheid van voorgeschreven medicijnen te beteugelen hunkeren helpen (zoals buprenorfine voor opiaatverslaving, of Gabitrol voor cocaïne verslaving).