Definitie van bètablokkers

Definitie van bètablokkers

Een bètablokker is een medicijn gebruikt om hartproblemen en hoge bloeddruk te behandelen. Het werkt door het blokkeren van de schadelijke effecten van de stresshormonen adrenaline en noradrenaline op het hart en door het vertragen van uw hartslag.

Behandeling

Beta-blokkers zijn voorgeschreven voor veel verschillende hartproblemen. Ze worden gebruikt om hoge bloeddruk, onregelmatige hartslag, congestief hartfalen te behandelen en om een ​​tweede hartaanval bij mensen die al één gehad te voorkomen. Ze kunnen ook worden gebruikt om migraine te behandelen.

Generieke en merknamen

Enkele veel voorgeschreven bètablokkers zijn atenolol (merknaam Tenormin), metoprolol (Lopressor en Toprol XL) en propranolol (Inderal).

Bètablokkers en Diabetes

Bètablokkers kunnen de waarschuwingssignalen van een lage bloedsuikerspiegel te verbergen. Wanneer uw bloedsuiker te laag is, kan uw hartslag niet te verhogen als gevolg van de bètablokker.

Mogelijke bijwerkingen

Sinds bètablokkers vertragen uw hartslag, sommige mensen voelen zich duizelig, licht in het hoofd of buiten adem. In de meeste gevallen is dit gevoel verdwijnt na het innemen van de medicatie voor een paar dagen. Praat met uw arts als u bijwerkingen ervaart.

Bel uw arts

Als u onverklaarbare gewichtstoename, vocht te behouden in uw handen of voeten, moeite hebben met ademhalen of een hartslag trager dan 50 slagen per minuut, contact op met uw arts meteen.

Wanneer moet u bètablokkers

Bètablokkers worden meestal een keer per dag genomen of twee keer. Probeer om het te nemen op hetzelfde tijdstip elke dag. Neem nooit een dubbele dosis, zelfs als u een eerder gemist.