Definitie van bariatrische

Definitie van bariatrische

Het woord bariatrische wordt meestal gebruikt in combinatie met bariatrische chirurgie, een medische procedure ontworpen voor zwaarlijvige mensen die willen afvallen. Ook wel maag-bypass operatie, bariatrische chirurgie is de meest voorkomende vorm van gewichtsverlies chirurgie uitgevoerd in de Verenigde Staten (VS), volgens de Mayo Clinic.

Definitie

Bariatrics is de medische wereld dat mensen voorziet van gewichtsverlies behandelingen, volgens eMedicineHealth.com. Het woord obese wordt ook gebruikt voor onderzoek naar de oorzaken en preventie van obesitas.

Functies

Bariatrische chirurgie verdeelt de maag in twee delen, gewoonlijk door nieten de maag over de bovenkant. Hierdoor ontstaat een klein zakje dat alleen kan ongeveer een ounce van voedsel.

Effecten

Het kleine zakje gemaakt door bariatrische chirurgie eigenlijk beperkt de hoeveelheid voedsel die een persoon kan consumeren en verteren. Dit helpt om de calorie-inname te verminderen en kan de patiƫnt gewicht te verliezen.

Voordelen

Veel bariatrische chirurgie patiƫnten afvallen heel snel. Dit gewichtsverlies helpt om het risico van obesitas gerelateerde medische problemen, zoals diabetes, hoge bloeddruk, gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) en hoge bloeddruk cholesterol.

Risico's

Bariatrische chirurgie wordt in verband gebracht met een aantal risico's, met inbegrip van bloedstolsels, hernia's, bloedende maagzweren, longontsteking en infecties.

Overwegingen

Bariatrische chirurgie is bedoeld voor vrouwen die minstens 80 kilo overgewicht en mannen die minstens 100 kilo overgewicht. Personen die minder overgewicht, maar hebben hart-en vaatziekten, slaapapneu of diabetes misschien ook kandidaten voor deze chirurgische procedure.