Definieer Side Effects

Definieer Side Effects

Bijwerkingen zijn symptomen die door het gebruik van medicatie optreden. De meeste medicijnen hebben verschillende bijwerkingen die kunnen variëren in ernst.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Sommige bijwerkingen komen vaker dat anderen, afhankelijk van de medicatie. De meest voorkomende zijn misselijkheid, vermoeidheid, hoofdpijn, duizeligheid en diarree.

Zelden voorkomende bijwerkingen

Zelden voorkomende bijwerkingen zijn gedefinieerd als een bijwerking die bij minder dan 1 procent van de patiënten met de medicatie. Deze bijwerkingen zijn volledig afhankelijk van de medicatie.

Oorzaken

Bijwerkingen optreden door de reactie van het lichaam op bepaalde ingrediënten in de medicijnen. Sommige patiënten kunnen verschillend reageren op medicijnen en verschillende of onbekende bijwerkingen als gevolg van de reactie van het lichaam op de ingrediënten.

Expert Insight

Volgens de FDA, zijn alle medicijnen getest door middel van klinische studies voor bijwerkingen voordat ze worden goedgekeurd om te worden voorgeschreven door een arts. De ernst van de bijwerkingen worden getest om patiënten veilig te houden en op de hoogte over hun medicijnen.

Behandeling

Vaker wel dan niet, zijn de bijwerkingen niet behandeld, tenzij ze maken dagelijkse activiteiten moeilijk. Als ze moeten worden behandeld, kan een arts medicijnen schakelen of lager dosis van de medicatie te verminderen of de bijwerkingen te elimineren.