Definieer Lupus Ziekte

Systemische lupus erythematosus, of Lupus Ziekte, treft meer dan 1,5 miljoen Amerikanen. Lupus is een auto-immuunziekte waarbij het immuunsysteem gaat in overdrive en valt het lichaam waardoor het kwetsbaar voor andere ziekten.

Symptomen

Symptomen van Lupus kan zeer vergelijkbaar met die van andere ziekten waardoor het moeilijk te diagnosticeren. Symptomen zijn onder meer extreme vermoeidheid, hoofdpijn, pijnlijke of gezwollen gewrichten, koorts, bloedarmoede, oedeem in de ledematen, pijn in de borst op de diepe ademhaling, vlinder-vormige huiduitslag over de wangen en neus, zon- of lichtgevoeligheid, haaruitval, abnormale bloedstolling , het fenomeen van Raynaud en / of de mond of neus zweren.

Oorzaken

Hoewel geen specifieke genen gevonden Lupus geven heeft familielid met de ziekte of een auto-immuunziekte vergroot de kans dat je kan ontwikkelen. Wetenschappers onderzoeken ook omgevingsfactoren die kunnen leiden Lupus.

Tests

Lupus is grotendeels gediagnosticeerd door het uitsluiten van andere ziekten. Er zijn proeven artsen gebruiken om aanwijzingen op de ernst en verloop vinden. Dit zijn bloedtesten die een volledig bloedbeeld, antinucleaire antilichamen (ANA) profiel en erythrocytensedimentatiesnelheid (ESR of "sed" rate) omvatten. Artsen kunnen ook toezicht urinemonsters en doe biopten van gebieden verdacht beschadigd, in het bijzonder de huid.

Behandeling

Lupus wordt voornamelijk behandeld door middel van behandeling met medicijnen. Deze omvatten ontstekingsremmers, corticosteroïden, antimalariamiddelen, immunosuppressiva en anticoagulantia. Welke combinatie het schrijven artsen afhankelijk van de symptomen wordt gepresenteerd.

Alternatieve Behandeling

Pati├źnten met Lupus vinden het ook nuttig om te oefenen, hebben massages, yoga en nemen deel aan biofeedback.

Prognose

De meerderheid van de mensen met Lupus leven een normale levensduur volgens de Lupus Foundation of America. Wanneer mensen sterven aan de ziekte is vaak te wijten aan nierfalen of extreme infectie. Hart-en vaatziekten kan ook een factor zijn.