Definieer jodium

Definieer jodium

Jodium een ​​oplossing van elementair jood opgelost in ethanol (korrels alcohol) of een stabiel mengsel van jodium en natriumjodide opgelost in een 50-50 oplossing van ethanol en water. Jodium zelf is een niet-metallisch element met het chemische symbool "I", atoomnummer 53 en atoomgewicht van 126,9. Jodium werd voor het eerst geïsoleerd in 1811 door de Franse chemicus Bernard Courtois en bevestigd als een afzonderlijk element in 1813 Het duurde nog 25 jaar voor medicinale waarde jodium is om ontdekt te worden.

Waarde in Medicine

Jodium van waarde als een kiem killer in de wonden werd voor het eerst beschreven in 1839, zei PhlebotomyPages.com. Tegen het einde van de 19e eeuw, jodium was in gemeenschappelijk gebruik als een actueel antiseptische. Jodium doodt een breed scala aan bacteriën en virussen binnen 5 minuten na het aanbrengen. Het werkt door te interfereren met de eiwitsynthese en het afbreken van celwanden.

Tinctuur's Nadelen

Tinctuur van jodium heeft een aantal belangrijke nadelen, zei PhlebotomyPages. Het heeft een sterke, irriterende geur en kleurt de huid en kleding. Het is ook instabiel en reageert met hardheid metalen. Het kan de huid irriteren bij sommige patiënten, vooral die met steekwonden en kan gevaarlijk ontvlammen slijmvliezen.

Nieuwe Formulering

Jodium is grotendeels vervangen door povidonjood oplossingen zoals Aerodine of Betadine. Volgens de medische-Dictionary.com, heeft elementair jood niet goed oplossen in water, maar wanneer het wordt gemengd met een suspensie middel zoals povidon (gepolymeriseerde vinylpyrrolidon) mengt heel goed. PhlebotomyPages zei povidonjood is veel veiliger om te gebruiken bij patiënten, maar is net zo effectief in het doden van bacteriën.

Allergie Danger

Alle jodium oplossingen vormen een gevaar voor personen die allergisch zijn voor vis, schelpdieren en andere zeevruchten. Alle zeevruchten bevat jodium, genoemde PhlebotomyPages en personen die allergisch zeevruchten waarschijnlijk ook allergisch voor jodium in elke vorm. In gevallen van extreme allergische reacties, kan de patiënt gaan in anafylactische shock, die dodelijk indien niet direct met een counteragent zoals epinefrine behandeld.

Jodium's Ander gebruik

Jodium en de verbindingen hebben een tal van andere toepassingen, zei leverancier Iodine.com. Kaliumjodide is een essentieel sporenelement in de menselijke en dierlijke voeding. Jodium verbindingen worden ook gebruikt als een contrastmiddel voor X-stralen. Niet-medische toepassingen voor jodium verbindingen omvatten oppervlakte sanitaire voorzieningen en schoonmaakmiddelen, waterzuivering en het zwembad sanitaire voorzieningen. Jodium is een ingrediënt om kleurstoffen en nylon. Als zilverjodide, is het lichtgevoelige materiaal in zwart-wit foto film.