Definieer gemetastaseerde maligne melanoom

Definieer gemetastaseerde maligne melanoom

Gemetastaseerde maligne melanoom is een van de meest ernstige vormen van huidkanker. De huid is het grootste orgaan. De kans melanoom met de leeftijd, maar het kan op elke leeftijd.

Melanocyten

Metastatische maligne melanoom is een ernstige vorm van huidkanker. Het vormt van cellen in de huid genaamd melanocyten. Deze cellen worden aangetroffen in het onderste gedeelte van de epidermis en zijn verantwoordelijk voor huidpigmentatie.

Kwaadaardige cellen

Bij clusters van melanocyten (mol) kwaadaardig worden, is er sprake van melanoom. Maligne betekent dat het kanker.

Wie is daarbij betrokken

Melanoom komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Voor mannen, het begint meestal op het hoofd, de nek en tussen de schouders en heupen. Vrouwen hebben vaak last van hun benen.

Verspreiding van de kanker

Kanker kan zich verspreiden naar de lymfeklieren en vandaar naar andere delen van het lichaam. Wanneer het zich naar andere organen, worden de kankercellen nog genoemd melanoomcellen en de algemene ziekte metastatische melanoom genoemd.

Behandelingen

Behandelingen voor gemetastaseerde maligne melanoom omvatten chirurgie, chemotherapie, radiotherapie, biotherapie / immunotherapie en plaatselijke onderkoeling. Het maakt niet uit welke behandeling wordt gebruikt om zich te ontdoen van melanoom, is het belangrijk niet te negeren.