De ziekte van Crohn & Zweren

Ziekte van Crohn is een chronische ziekte waarover weinig bekend, waaronder oorzaken. Hoewel sommige genetische indicatoren zoals ras en familiegeschiedenis kan een factor spelen, kunnen andere factoren zijn onder meer lifestyle. De behandeling is beperkt tot het verlichten ernst en frequentie van symptomatische opflakkeringen.

Betekenis

Ziekte van Crohn wordt veroorzaakt wanneer het immuunsysteem van een patiënt zich tegen het lichaam zelf. Om onbekende redenen, zal het immuunsysteem plotseling beginnen te activeren wanneer er geen bedreiging voor het lichaam. Vanwege dit veelvuldige activering van het immuunsysteem, het lichaam maagdarmkanaal (GI) vaak geïrriteerd. Symptomen van deze irritatie onder andere ontsteking en pijnlijke zweren.

Zweren

Volgens de Mayo Clinic, een Crohn ulcus is een open wond die zich vormt in reactie op de chronische ontsteking die wordt veroorzaakt door de ziekte van Crohn. Hoewel het mogelijk is om zweren gehele spijsverteringskanaal, worden deze meestal in de onderste dunne darm, colon of rectum.

Fistula

Wanneer zweren zich door de GI wand, kunnen ze een gat in de darm maken, lekken de inhoud van het maagdarmkanaal in het lichaam of op de huid bij externe fistels. In sommige gevallen kunnen deze onderbrekingen in het maagdarmkanaal tot abcessen en infecties. Indien onbehandeld, kan deze aandoening levensbedreigend. De behandeling kan chirurgie in combinatie met inspanningen om de onderliggende ziekte onder controle vereisen.

Behandeling

Behandeling van ziekte-gerelateerde zweren Crohn is typisch beperkt tot pijnbestrijding en besturen van de duur en frequentie van symptomatische opflakkeringen. Sommige medicijnen, waaronder immuniteit onderdrukken drugs zijn gunstig voor het verminderen van de duur van de symptomen van Crohn en het verminderen van de frequentie van de flare-ups bewezen.

Wijzigingen Lifestyle

Medische therapieën voor de ziekte van Crohn zijn meest typisch gebruikt in combinatie met de levensstijl veranderingen die symptomen van de ziekte van Crohn kunnen houden in remissie. De meest voorkomende veranderingen in levensstijl die artsen adviseren onder andere een verandering in dieet, het beheer van stress en stoppen met roken. Studies hebben aangetoond dat positieve veranderingen in levensstijl kunnen helpen versterken van het maag-darmkanaal, het verhogen van het lichaam weerstand tegen maagzweren en andere ziekten die Crohn flare-ups kan veroorzaken.