De voordelen van ginseng

De voordelen van ginseng

Ginseng wortel wordt ingedeeld in het geslacht Panax. Het is gebruikt in de Chinese geneeskunde voor meer dan 2000 jaar. Volgens de Mayo Clinic, Aziatische Ginseng en ginseng bevatten ginsenosiden, die worden verondersteld om de actieve ingrediënten in ginseng. NutraSanus stelt dat "Aziaten overwegen ginseng om de koning van alle kruiden zijn. Amerikaanse ginseng is vergelijkbaar genoeg om Aziatische ginseng chemisch dezelfde effecten hebben." Veel studies zijn uitgevoerd naar de effecten van ginsenosiden. Siberische ginseng is een ander geslacht van planten en geen ginsenosiden bevat.

Hart-en vaatziekten

De Mayo Clinic citeert studies geven aan dat ginseng is een antioxidant die nuttig zijn om patiënten met hart-voorwaarden zou kunnen zijn, terwijl anderen suggereren dat het kan oxidatie van slechte cholesterol (low-density lipoproteïnen) en hersenweefsel te verminderen. Andere studies suggereren ginseng kan helpen complicaties na hart-bypass operatie te voorkomen. Ginseng kan ook de bloeddruk verlagen.

Diabetes

Ginseng kan bloedsuikerspiegel bij mensen met type 2 diabetes te verlagen. In tegenstelling tot sommige andere behandelingen, ofwel ginseng niet bloedsuikerspiegel verlagen tot gevaarlijke niveaus, volgens de Mayo Clinic.

Stress en het immuunsysteem

NutraSanus stelt dat ginseng is een adaptogeen, een stof die helpt bij het bestrijden van de effecten van stress - zoals hoofdpijn, verkoudheid, geheugenverlies, versnelde veroudering, hart-en vaatziekten, kanker en artritis. Volgens de Mayo Clinic, kan ginseng het immuunsysteem.

Kanker

Volgens de Mayo Clinic, studies suggereren ginseng kan helpen kankerpatiënten tolereren chemotherapie en bestraling. Sommige studies geven aan ginseng poeder of uittreksels kan helpen voorkomen dat bepaalde vormen van kanker.

Breathing

Sommige onderzoek van de Mayo Clinic aangehaald suggereert ginseng verbetert de ademhaling capaciteit bij patiënten met chronisch obstructief longlijden. Verder, de Mayo Clinic zegt andere studies suggereren een bepaalde vorm van ginseng (CVT-E002) kan helpen voorkomen ernstige ademhalingsproblemen vanwege de griep of respiratoir syncytieel virus (RSV) zijn.

Geestelijke Functie

De Mayo Clinic schrijft: "Verschillende studies melden dat ginseng bescheiden kunnen verbeteren denken of leren Voordelen zijn waargenomen, zowel bij gezonde jonge mensen en bij oudere zieke patiënten.". Met betrekking tot attention deficit hyperactivity disorder, de Mayo Clinic, zegt: "Early kleine studies suggereren dat de Amerikaanse ginseng kan helpen de behandeling van aandachtstekortstoornis met hyperactiviteit bij kinderen Er is echter op dit moment niet genoeg bewijs om dit gebruik van ginseng te ondersteunen.".

Stamina

Atleten gebruiken vaak ginseng, omdat ze denken dat het verbetert het uithoudingsvermogen, volgens de Mayo Clinic.