De visuele variant van de ziekte van Alzheimer

De visuele variant van de ziekte van Alzheimer

Ziekte van Alzheimer is een vorm van dementie die vooral ouderen treft. Aantasting van het geheugen en verwarring zijn meestal de eerste tekenen van de ziekte van Alzheimer, maar sommige mensen problemen hebben met hun visie voordat andere symptomen ontwikkelen. Zelden, alleen visuele symptomen optreden.

Eerste symptomen

Een persoon met de visuele variant van de ziekte van Alzheimer zou kunnen gaan om een ​​oogarts te zeggen dat zijn gezichtsvermogen achteruit gaat, of dat hij kan zien maar niet kan lezen. Hij kan ook worden ervaren problemen met dieptezicht.

Identificatie

Een oogarts kan de ziekte van Alzheimer of een andere neurologische problemen vermoed dat als de patiënt klaagt over visuele problemen, terwijl de ogen tests tonen aan dat haar visie is eigenlijk normaal, of normaal met haar gebruikelijke corrigerende lenzen.

Expert Insight

De American Academy of Ophthalmology citeert een studie 2009 dat volgde 10 patiënten met de visuele variant van de ziekte van Alzheimer. De meeste of alle hadden moeite met lezen, schrijven, het negeren van onbelangrijke visuele informatie en het identificeren van gekleurde getallen. Moeite met het interpreteren van complexe beelden had het meeste ook, een bijdrage aan de problemen later stadium van Alzheimer patiënten ervaring met het herkennen van gezichten.

Bevestiging diagnose

Neuropsychologisch onderzoek en magnetic resonance imaging (MRI) kan bewijsmateriaal te verstrekken wanneer een arts vermoedt de visuele variant van de ziekte van Alzheimer, zoals opgemerkt door een studie gepubliceerd in het nummer van februari 2004 "Oogheelkunde." Positron emissie tomografie (PET) scans kunnen ook nuttig zijn, vooral bij patiënten met een normale MRI.

Progressie van de ziekte

De meeste mensen met de visuele variant van de ziekte van Alzheimer ontwikkelen uiteindelijk geheugenverlies en andere symptomen, afhankelijk van de Johns Hopkins Medicine. Daarnaast hebben veel mensen met de ziekte van Alzheimer, die eerste ervaring geheugenproblemen te ontwikkelen visie problemen later.