De vier stadia van alcoholisme

Alcoholisme is een ziekte gekenmerkt door fysieke en emotionele symptomen die veel verder gaan dan het zware drinken, en zoals vele ziekten het vordert door concrete stappen. Elk stadium zijn er bijzondere symptomen die helpen bepalen hoe ver de ziekte gevorderd. Ongeacht welk stadium de alcoholist heeft bereikt, kan hij niet overwinnen van de ziekte tot hij erkent zijn macht over hem en besluit om te stoppen. In de latere stadia kan dit aanzienlijk meer dan een sterke wil nodig.

Oorzaken

De oorzaken van alcoholisme variëren met het individu. Sommigen zijn gedreven om te drinken door psychologische trauma's in hun leven of van overweldigende stress op het werk of thuis. Sommige worden aangemoedigd om te drinken uit een tolerante sfeer, of het nu frat house feesten of drankjes in een sociale club. Sommige alcoholisten hebben een biologische neiging om te drinken, uitsluitend bepaald door genetische factoren. En vele alcoholisten belichamen een combinatie van deze factoren, een of alle van die kunnen leiden tot de eerste fase van de aandoening.

Stage One

De eerste fase ontstaat wanneer de alcohol begint drinken in andere dan sociale situaties omstandigheden: als middel verlichten van stress, bijvoorbeeld, of zenuwen kalmeren voordat een belangrijke meeting. Het houdt ook een aanzienlijke toename van de hoeveelheid alcohol geconsumeerd, samen met een toename van tolerantie voor alcohol. In veel gevallen is het vermogen van de alcoholist indrinken wordt het een bron van trots, vergezeld van grootspraak en actief zoeken naar drinken kansen.

Stage Two

De tweede fase van alcoholisme wordt gekenmerkt door een verhoogde behoefte om te drinken. Alcoholhoudende dranken steeds vroeger verschijnen in de dag, en de verhoogde tolerantie niveaus betekenen dat de alcoholische drank consumeert van toenemende afhankelijkheid in plaats van alleen een noodzaak om de spanning te verlichten. Tekenen van schuld kan ook ontstaan, gekenmerkt door pogingen om te stoppen met drinken. De toename van alcohol geconsumeerd vertaalt naar de fysieke effecten steeg in de tweede fase, met inbegrip van blackouts, katers en af ​​en toe verlies van controle over het drinken.

De derde fase

Fase drie toont de eerste echte tekenen dat de alcoholist de controle over zijn drinken heeft verloren. Eén drankje wendt zich tot velen met schrijnende gemak, en de alcoholische begint vaststelling ontwijkend gedrag, zoals het drinken in het geheim en het uitvinden van uitgebreide leugens om het te verdoezelen. Drinken begint ook over te slaan naar werk en prive-leven, zoals de vorige belangrijke verplichtingen uit de boot vallen. In veel gevallen, de alcoholist uiterlijk begint ook verslechteren.

Stage Four

Tegen de tijd dat de alcoholist de vierde fase van alcoholisme heeft bereikt, kan hij niet langer zijn drinken te controleren op alle. Hij gaat vaak op lange drinkgelagen dagenlang, die meestal zich verzet tegen de mogelijkheid elke vorm van een baan naar beneden te houden. Lichamelijke symptomen zoals trillen en hallucinaties kan verschijnen, en het drinken wordt een alles verterende obsessie domineert het leven van de alcoholist.