De verschillen tussen de BRCA1 en BRCA2

De verschillen tussen de BRCA1 en BRCA2

Verschillende lopende studies trachten technieken voor het opsporen, behandelen en voorkomen van kanker in BRCA1 en BRCA2 mutatie dragers te verbeteren. Aangezien de kennis op deze gebieden blijft uitbreiden, hebben genetische counseling methoden en resultaten verbeterd.

BRCA Genen

Borstkanker suspectibiliteitsgenen (BRCA) zijn tumorsuppressors en functie om cellulaire DNA stabiliteit te waarborgen evenals voorkomen tumor cellulaire groei. Wanneer deze genen gemuteerd en dus functioneert, is er een verhoogde kans op het ontstaan ​​van kanker. De BRCA-genen zijn specifiek geassocieerd met borstkanker en eierstokkanker. Het risico van deze kankers is verbonden met schadelijke BRCA genmutaties.

BRCA1 en BRCA2 Effect Mutaties 'on Cancer Risk

Volgens het National Cancer Institute, zijn niet alle genmutaties schadelijk geacht. Sommige mutaties kan gunstig zijn, terwijl anderen er geen duidelijk effect kan hebben. Schadelijke mutaties kunnen iemands risico op het ontwikkelen van een ziekte, zoals kanker verhogen.

Hoewel de totale risico van borstkanker en eierstokkanker ontwikkeling vergroot met ofwel BRCA1 of BRCA2 mutaties, zijn er ook andere kanker risico naargelang welk gen gemuteerd.

BRCA genen in Vrouwen

Bij vrouwen zijn BRCA1 mutaties ook geassocieerd met cervicale, baarmoeder, alvleesklier en ontwikkeling darmkanker. BRCA2 mutaties bij vrouwen nauw geassocieerd met een verhoogd risico op alvleesklier, maag, galblaas en galwegen kanker en bepaalde melanomen.

BRCA genen in Mannen

Bij mannen zijn schadelijk BRCA1 mutaties geassocieerd met een verhoogd risico van testiculaire, pancreas en borstkanker evenals early-onset prostaatkanker. Interessant mannen met borst-, pancreas- en prostaatkanker hebben typisch een sterkere associatie met een schadelijk BRCA2 mutatie. Daarom is zowel genmutaties dragen het risico, maar het lijkt de hogere associatie is met BRCA2 mutatie.