De veiligheid van waterstofperoxide voor Teeth Whitening

De veiligheid van waterstofperoxide voor Teeth Whitening

Wittere tanden is geassocieerd met schoonheid en jeugd, het motiveren van mensen om honderden dollars te besteden voor professioneel tanden bleken jaarlijks. Als je niet bereid bent om de dop van een hoop geld voor een cosmetische tandheelkundige procedure, probeer dan een at-home remedie: waterstofperoxide. Waterstofperoxide is vaak een component in tanden whitening producten. Maar het toepassen van chemische stoffen in je mond kan ertoe leiden dat u de veiligheid van waterstofperoxide in twijfel.

Waterstofperoxide & Tanden Bleken

Een at-home waterstofperoxide procedure omvat het gebruik van een tandpasta die waterstofperoxide bevat, inkoop whitening strips of gels die waterstofperoxide gebruiken, of het maken van een geïmproviseerde tand scrub. Door samen te mengen waterstofperoxide en zuiveringszout, kunt u een pasta om je tanden te poetsen creëren.

Voordelen & Veiligheid

De belangrijkste twee voordelen van waterstofperoxide zijn de beschikbaarheid en de prijs. Het kan worden gevonden op elke drogist of supermarkt, en meestal kost slechts een paar dollar. Waterstofperoxide is goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration goedgekeurd voor gebruik in-tanden whitening producten. Wanneer tanden-whitening kits correct worden gebruikt, hebben ze geen schade aan de tanden structuur of email ontstaan. In het algemeen, hoe hoger de concentratie van waterstofperoxide in een tandenbleker, hoe groter de kans op nadelige bijwerkingen. Echter, deze bijwerkingen zijn aanzienlijk mild, en hebben geen behandeling nodig.

Tooth Gevoeligheid & weefselirritatie

Met waterstofperoxide tanden gevoeligheid voor temperatuurveranderingen verhogen. Een andere mogelijke bijwerking is irritatie van het tandvlees en de huid in de mond. Echter, volgens het Wetenschappelijk Comité voor consumentenproducten, deze effecten - met inbegrip van andere zeldzame gebeurtenissen, zoals een brandende gehemelte en keel - voorkomen bij het begin van de behandeling en zijn niet permanent.

Gevaren van waterstofperoxide

Als je waterstofperoxide gebruiken voor de doe-het-zelf tanden bleken, niet doorslikken, want het kan reageren met je maag zuren. Naast het feit dat schadelijk voor je maag, kan waterstofperoxide verder beschadigt snijdt in je mond. Het inslikken van een klein beetje van tandenbleker is over het algemeen niet schadelijk, echter.