De Veiligheid van de chemische stoffen in Parfum

De Veiligheid van de chemische stoffen in Parfum

Als een van de minst gereguleerde sectoren, de parfumindustrie gebruikt meer dan 3000 stock chemicaliën, waarvan de consument vaak niet bewust wordt gemaakt. Terwijl parfums zijn gemaakt van natuurlijke essences, zijn ze ook samengesteld uit synthetische petrochemie. De veiligheid van deze stoffen is onbepaald in veel gevallen. Daarnaast worden veel chemicaliën geheim gehouden van de consument, waardoor het zeer moeilijk is om weloverwogen beslissingen te nemen. Natuurlijke oliën en organische geuren zijn meestal de beste opties om chemicaliën te vermijden.

Gebrek aan evaluatie

Het is erg moeilijk om de veiligheid van veel van de chemicaliën die worden gebruikt in parfums te bepalen, omdat de meeste van hen zijn niet geëvalueerd door de Food and Drug Administration. Bovendien, veiligheid panel de International Fragrance Association evenals andere openbare instellingen hebben geen studies met betrekking tot parfum chemische safety.The parfumindustrie gepubliceerd heeft echter gepubliceerd veiligheidsbeoordelingen voor 34 procent van de parfum chemische stoffen die niet in parfum ingrediënt lijsten zijn opgenomen, maar Dit laat nog veel chemicaliën vermist.

Niet-beursgenoteerde Chemicals

Parfums zijn niet verplicht om een ​​lijst van ingrediënten te verlenen vanwege een maas in de wet. Dit is het resultaat van een vrijstelling in de federale Fair Verpakking en Labeling Act van 1973. Deze wet vereist dat cosmetische bedrijven bieden een lijst van ingrediënten op hun product etiketten of verpakkingen. Echter, de parfumindustrie is vrijgesteld van deze wet. Veel mensen dragen parfum elke dag zonder negatieve bijwerkingen; Maar de consument is grotendeels niet bewust van mogelijke risico's als gevolg van niet-beursgenoteerde chemicaliën en ingrediënten. De gemiddelde parfum bevat 14 stoffen die niet zijn opgenomen.

Types van chemische stoffen

Van de 3.000 chemische stoffen die de parfumindustrie gebruikt om parfum en andere geparfumeerde producten te maken, 900 zijn giftig, zoals gerapporteerd door het Nationaal Instituut voor Veiligheid en Gezondheid. Deze giftige stoffen bevatten kankerverwekkende stoffen en chemicaliën zoals diethylftalaat en muskusketon. Diethylftalaat is een chemische stof die zich opstapelt in menselijk weefsel in de tijd, en is gevonden in 97 procent van de Amerikanen. Het is gekoppeld aan beschadiging van het sperma. Evenzo wordt musk keton in hoge concentraties in menselijk vetweefsel, inclusief moedermelk.

Toxische effecten

Veel chemicaliën die in parfums zijn niet goed voor de algehele gezondheid bij gebruik op dagelijkse basis. Naast het feit dat een van de belangrijkste oorzaken van allergieën, overgevoeligheid en irritatie, kunnen deze stoffen ook negatieve effecten op de huid, slijmvliezen en de luchtwegen bij inademing of geabsorbeerd. Het zenuwstelsel en reproductieve systemen kunnen ook worden beïnvloed. Chemicaliën in parfum zijn gekoppeld verstoring en schade aan sperma hormoon. Parfums zijn niet goed voor zwangere en zogende moeders als langdurige blootstelling aan chemische stoffen in parfums kunnen gezondheids- en ontwikkelingsproblemen veroorzaken voor het ontwikkelen van foetussen.