De Tao van Detox

De Tao van Detox

Daniel Reid's 'De Tao van Detox: De geheimen van de Yang-Sheng Dao "(Simon and Schuster, 2005) is een boek dat stelt dat in deze vervuilde leeftijd, ontgiften van het lichaam voor de gezondheid is uiterst belangrijk. Het beschrijft oplossingen om de erosie van de gezondheid als gevolg van giftige stoffen, omschreven als een mix van oosterse en westerse geneeskunde en tradities.

Het Boek

Het eerste deel van het boek beschrijft een verscheidenheid van methoden voor detox, met inbegrip van water, lucht, voedsel en voeding, vasten en darmspoeling, het gebruik van zonlicht als therapie, kruiden-detox en electro-detox. Massage en zachte oefeningen zijn ook inbegrepen. Het tweede deel gaat over "retox," of hoe je voeding en supplementen te gebruiken om de gezondheid, maar ook informatie bij over het minimaliseren van toxische effecten van drinken, roken en het gebruik van recreatieve drugs en medicijnen.

Voors

Mensen die graag het boek zeggen dat het is informatief en gemakkelijk te begrijpen, en het biedt praktische tips voor het periodiek reinigen of ontgiften van het lichaam, met name de hoofdstukken over voeding, vasten en kruiden.

Tegens

Kritiek onder het boek zware afhankelijkheid van dure producten en apparaten, het ontbreken van referenties of onderzoek om een ​​back-up een deel van zijn vorderingen, en onkritische aanvaarding of de bevordering van de sponsors.

Wie zou het moeten lezen?

Dit boek zou waarschijnlijk worden genoten door mensen met een interesse in het lezen over de gezondheidseffecten van milieuvervuiling en niet genoten door degenen die hopen voor een meer diepgaande uitleg van ofwel een Taoïstische of-onderzoek gesteunde standpunt.

Over de auteur

Een afgestudeerde van de Universiteit van Californië, Berkeley, heeft Daniel Reid ook bestudeerd in Taiwan. Hij heeft vele boeken en artikelen over qi praktijk en leven geschreven met een Taoïstische houding.