De symptomen van PMS

De symptomen van het premenstrueel syndroom (PMS) verschillen sterk onder vrouwen. PMS-symptomen meestal maar een paar dagen voor het begin van de menstruatie, hoewel sommige vrouwen ervaren symptomen tijdens hun hele cyclus.

Functies

Hoewel er geen tests om het bestaan ​​PMS bewijzen, vrouwen die last hebben van het weten dat het echt is. De symptomen zijn vermoedelijk veroorzaakt door fluctuerende hormoonspiegels voorafgaand aan menstruatie.

Symptomen

De meeste vrouwen ervaren slechts enkele van de symptomen van PMS, waaronder gevoelige borsten, prikkelbaarheid, opgeblazen gevoel in de buik, zoet of zout hunkeren, slaapproblemen, gewichtstoename, pijn in de rug en acne.

Behandeling

Conservatieve behandeling omvat ibuprofen en paracetamol voor de pijn. Een gezonde levensstijl met inbegrip van lichaamsbeweging en een vetarm dieet kan ook symptomen te verminderen. Sommige vrouwen zullen wenden tot orale anticonceptiva, die PMS-symptomen kunnen verminderen.

Betekenis

Maar liefst 80 procent van de vrouwen worden verondersteld te lijden aan een aantal symptomen van PMS tijdens hun menstruatie jaar.

Overwegingen

Door het begrijpen van de symptomen van PMS, vrouwen die lijden aan het beter zal begrijpen hun eigen symptomen elke maand.

Waarschuwing

Vrouwen ervaren slopende PMS moet een arts voor andere mogelijke behandeling opties te zien.