De symptomen van het hebben van een lintworm

De symptomen van het hebben van een lintworm

Lintworm infecties zijn meestal mild, maar zijn potentieel schadelijk, en symptomen moet serieus worden genomen. Als symptomen niet behandeld, kunnen infecties verergeren, resulterend in koorts, convulsies, allergische reacties, cystic bulten en neurologische problemen. Lintworminfecties optreden wanneer een persoon in contact komt met besmette faeces of verbruikt besmet voedsel of water. Lintwormen kunnen leven voor maximaal 20 jaar en groeien tot 50 meter lang.

Geïnfecteerd raken

Lintwormen komen het lichaam binnen als larven of eieren via voedsel of water, of na contact met besmette ontlasting. Het aanraken van de mond met een hand die contact met lintworm eieren of larven kunnen leiden tot infectie heeft gehad. Eenmaal in het lichaam, larven hechten zich aan de dikke darm en daar groeien tot meer eieren. Ingenomen lintwormeieren neiging om naar verschillende delen van het lichaam, vormen cysten.

Symptomen bij volwassenen

Veel mensen ervaren geen symptomen van lintworm infecties, maar voor degenen die dat wel doen, kunnen de symptomen ernstig interfereren met de dag-tot-dag leven. Deze omvatten zwakte, koorts, verlies van eetlust, allergische reacties, constipatie, diarree, misselijkheid, abdominale pijn en mogelijk gewichtsverlies, hoewel sommige artsen niet dat dit laatste symptoom geassocieerd met infectie. Patiënten kunnen ook niet absorberen zo veel voedingsstoffen uit voedsel zoals ze zouden moeten. Onbehandeld, kan lintworm infectie leiden tot ernstige symptomen zoals neurologische schade en inbeslagneming.

Symptomen bij kinderen

Kinderen kunnen last hebben van bijkomende symptomen naast de hierboven beschreven. Deze omvatten slaapproblemen, hoofdpijn, en een jeukende posterior.

Symptoom Afwezigheid en Verkeerde interpretaties

Lintworm infecties komen zeer vaak voor, en de meeste mensen hebben geen symptomen opmerkt bij allen. Symptomen van lintworm infectie, als ze zich toch voordoen, zijn vaak een verkeerde diagnose gesteld als prikkelbare darm syndroom (IBS), stress-gerelateerde of andere abdominale aandoeningen. Het duidelijkst die symptomen geassocieerd met lintworminfectie is de verschijning van lintworm organen in zijn ontlasting.

Medische behandeling

Medische behandeling bestaat uit medicijnen zoals praziquantel, niclosamide en quinacrine hydrochloride (Atabrine). Deze medicijnen ontbinding van de lintworm, zodat het niet langer de infectie. Sommige gevallen kunnen meer dan één behandeling. De meeste gevallen zijn gemakkelijk behandeld en opgelost.

Homeopathische behandeling

Aanhangers van homeopathie geloven dat lintworm infecties kunnen worden behandeld zonder recept medicatie, met dubbele punt zuivering of andere natuurlijke behandelingen. Zure voedingsmiddelen, wanneer gegeten op een lege maag, wordt gezegd dat ze lintwormen ontbinden. Deze voedingsmiddelen zijn onder andere ananas, tomaten, papaja's en veenbessen. Apple cider azijn in kleine hoeveelheden, zelfs 2 eetlepels, kan goed werken, en kruidnagel gegeten met een maaltijd is bekend dat lintworm eieren te doden.

Het voorkomen

Lintworm infecties kunnen worden voorkomen op verschillende manieren. Rauw vlees en groenten moeten in veilige of gesteriliseerd water worden gewassen voor het eten of koken, en rauwe vis of vlees moet voor 12-24 uur voor het koken worden bevroren. De handen moeten worden gewassen na gebruik van de badkamer en voor de behandeling van voedsel. Als men werkt in een omgeving waar men in aanraking komt met uitwerpselen (zoals een kinderdagverblijf), moeten handen regelmatig gewassen worden. Lintworm infecties komen vaak voor bij dieren en moet bij ontdekking worden behandeld in huisdieren of vee onmiddellijk.