De stadia van longkanker

Longkanker meer doden dan enige andere vorm van kanker. Een studie uit 2005 door de Centers for Disease Control meldde dat meer mannen en vrouwen stierven aan longkanker dan borstkanker, prostaatkanker en darmkanker gecombineerd. Derhalve, vanwege de prevalentie in onze maatschappij en de hoeveelheid mensen die beïnvloedt, is het belangrijk om niet alleen begrijpen wat longkanker veroorzaakt maar stadia van longkanker ook.

Stadia van longkanker beschrijven het bedrag dat de kanker in het lichaam verspreid in de vorm van een kwaadaardige tumor. Terwijl de kanker kan beginnen in de longen longkanker kan verspreiden naar omringende weefsels, zoals de lymfeknopen, hersenen, beenderen, lever en bijnieren. Hoewel de kanker kan zich verspreiden naar andere lichamelijke organen en weefsels, worden de kankercellen die zich verspreiden nog steeds beschouwd als longkanker cellen en worden als zodanig behandeld.

Staging voor longkanker valt onder twee categorieën: kleincellige longkanker enscenering en niet-kleincellige longkanker enscenering. Om de vorm van longkanker een patiënt kan hebben bepaald, kunnen artsen gebruiken tests zoals CT-scans, bot-scans, MRI's en PET-scans. Elk van deze proeven blijkt of de longkanker is uitgezaaid naar andere delen van het lichaam. Zodra de vorm van longkanker wordt onderscheiden, de arts maakt dan gebruik van de testresultaten na te gaan in welk stadium van longkanker bij de patiënt aanwezig is. Kleincellige longkanker goed is voor 13 procent van de longkanker en is een snel verspreidende vorm van kanker. Niet-kleincellige longkankers nemen de rest van longkanker en zijn meestal langzamer door het lichaam uitspreiden.

De stadia van kleincellige longkanker worden beschouwd als beperkt of uitgebreid te zijn. Beperkte stadium kleincellige longkanker betekent dat de kankercellen zijn opgenomen naar de longen en borstkas nabijgelegen weefsels. Uitgebreide stadium kleincellige longkanker kanker die aanwezig is in weefsels buiten de longen en borstkas, zoals de lever of de hersenen.

Niet-kleincellige longkanker is afhankelijk van de grootte van de longtumor en, indien deze aan de longen en borstkas weefsels of is uitgezaaid naar andere organen. Niet-kleincellige longkanker heeft negen etappes. Zij zijn de occulte stadium stadium 0, stadium IA, IB stadium, stadium IIA, fase IIB, fase III, fase III B en fase IV. In de occulte stadium van longkanker, worden kankercellen in het slijmvlies dat de longen lijnen, maar een tumor niet in het lichaam. Fase 0 longkankercellen zitten in binnenvoering van de long maar niet buiten het longvoering verspreiden. Fase IA longkanker is gebroken door de bekleding van de longen en uitbreiden tot longweefsel maar niet in de lymfeknopen. Deze tumor is minder dan 3 cm doorsnede. In stadium IB longkanker, heeft de tumor blijft groeien dan 3 cm, maar is niet in nabije lymfeklieren. In stadium IIA, kankercellen verspreiden in nabijgelegen lymfeklieren, hoewel de tumor niet meer dan 3 cm doorsnede. In stadium IIB longkanker, lymfeknopen dan niet blijven kanker vrij, maar de tumor zich heeft verspreid naar nabijgelegen borst weefsel, zoals het membraan en weefsels die het hart omringen. Als kanker wordt gevonden in de nabijgelegen lymfeklieren, het is groter dan 3 cm doorsnede. In fase III, is de tumor niet in omvang beperkt. Kanker is aanwezig in de lymfeklieren tussen de longen dichtst bij de tumor. In stadium IIIB longkanker, zijn kankercellen op de andere kant van de borstholte van de tumor en kunnen zich aan de hals. Kanker kan ook in het hart, slokdarm en luchtpijp zijn. In de laatste fase, fase IV wordt long caner meestal in beide longen en in belangrijke organen, zoals de lever, hersenen en botten.