De stadia van de ziekte van Alzheimer

De stadia van de ziekte van Alzheimer

Early Stage

Veel mensen verwarren de vroege symptomen van de ziekte van Alzheimer voor de normale geheugenverlies geassocieerd met veroudering. Dit maakt een vroege diagnose van de aandoening moeilijk. Mensen met de ziekte van Alzheimer kan beginnen aan de recente gesprekken en gebeurtenissen te vergeten en kunnen herinneringen nodig om deel te nemen in de dagelijkse activiteiten. Een persoon heeft vaak moeite het schrijven of het uitvoeren van andere eenvoudige taken tijdens de vroege fase. Deze fase kan duren tot vier jaar.

Midden Stage

Familieleden en medewerkers beginnen om de patiënt problemen herinnerend namen van naaste familieleden als de ziekte vordert merken. Een persoon met de ziekte van Alzheimer kan ook lijken gedesoriënteerd van tijd tot tijd. De problemen die het uitvoeren van taken zoals het schrijven verergeren. Onduidelijke of foutieve redenering begint in deze fase en een patiënt kan vergeten de recente gebeurtenissen of hele gesprekken waaraan hij deelnam. Motorische functies afnemen als dit stadium ontwikkelingen en het gedrag onregelmatig. Patiënten kunnen in deze fase blijven tot tien jaar.

Final Stage

Mensen die lijden aan de ziekte van Alzheimer kunnen hun eigen naam en waar ze zijn vergeten. De patiënt kan zijn woorden niet meer goed te vormen. Het verlies van lichamelijke functies is gevorderd tot het punt waar een patiënt niet meer kan zorgen voor zichzelf. Patiënten in deze fase verliezen het vermogen om te lopen en uiteindelijk te zitten zonder steun. Hallucinaties, stemmingswisselingen problemen en extreme prikkelbaarheid komen vaak voor, volgens de Alzheimer's Association. Deze fase duurt van een tot drie jaar.

Hulp krijgen

Patiënten individuele Alzheimer kan anders door de stadia vooruitgang. Zorgverleners moeten nauw samenwerken met de arts van de patiënt. Rotary International biedt online bronnen voor familieleden en verzorgers van Alzheimer-patiënten. De Alzheimer's Association is ook een goede bron dat het laatste onderzoek en behandeling informatie (zie paragraaf Bronnen) biedt.