De schadelijke effecten van Canola Oil

De schadelijke effecten van Canola Oil

Terwijl Canola olie werd ingevoerd om de Amerikaanse consument als een gezond alternatief voor andere oliën, het is nog onduidelijk of de consumptie van deze olie is een slimme keuze. Aanhangers van Canola olie tout het feit dat het laag verzadigde vetten, terwijl critici suggereren dat een olie waarvan de bron een toxische insecticide en die vroegtijdige sterfte in proefdieren veroorzaakt niet volledig gezond voor menselijk gebruik.

Oorsprong van Canola Oil

Canola olie is een kunstmatige olie die is ontstaan ​​in Canada - de naam "Canola" is een combinatie van de woorden Canada en olie - afgeleid van koolzaad plant. Wat maakt dit interessant is, is dat het koolzaad plant is giftig voor de mens. Koolzaad is een insectenwerend middel en was ook het belangrijkste ingrediënt in de mosterdgas gebruikt als wapens in de Tweede Wereldoorlog. Wanneer Canola olie is ontworpen, erucazuur, het deel van de olie die toxisch voor de mens, wordt verondersteld te worden uitgefilterd.

Verzadigde vetten

De reden dat Canola is aangeprezen als een gezond alternatief voor andere oliën omdat het een lage samenstelling verzadigd vet. Slechts 4 procent van de vetten in Canola olie zijn verzadigde vetten, terwijl de rest zijn onverzadigde vetten. Hoewel dit een goede zaak als afzonderlijk bekeken, kan het niet genoeg om Canola olie te rechtvaardigen als een van de gezondste soorten olie op de markt zijn.

Testen van Canola Oil Effects

De effecten van Canola olie niet getest op mensen, Studies met ratten en varkens hebben aangetoond dat de consumptie van Canola olie tot hyperlipidemie omstandigheden een teveel aan vet en cholesterol in het bloed, evenals hypertensie, degeneratie van de hart, nieren, bijnieren en schildklier. De ratten die werden Canola olie, in plaats van sojaolie, ook ervaren een kortere levensduur.