De rol van allergie bij de ziekte van Menière

De rol van allergie bij de ziekte van Menière

De ziekte van Menière is een binnenoor aandoening gekenmerkt door duizeligheid, waarin je het gevoel alsof u of uw omgeving te spinnen; fluctuerend gehoorverlies; tinnitus, een zoemend in het oor; en een gevoel van volheid in het oor, zegt Dr Timothy Hain, hoogleraar neurologie, KNO en fysiotherapie / bewegingswetenschappen aan de Northwestern University Medical School in Illinois.

Hoewel de oorzaak nog onbekend is, heeft recent onderzoek een verband tussen de ziekte van Menière en allergieën gevonden.

Oorzaken

Ziekte van Meniere kan worden veroorzaakt, volgens de National Institute on Doofheid en andere communicatie Disorders (NIDCD), een ruptuur van de membraneuze labyrint, een deel van het binnenoor. Deze breuk kan een vloeistof genaamd endolymphe te mengen met perilymfe, andere binnenoor vloeistof, waardoor de symptomen van de ziekte van Meniere.

Wat is de oorzaak van de breuk is nog in onderzoek, maar kan geluidsoverlast, virale infecties of biologische factoren, zoals allergieën omvatten.

De reactie van het immuunsysteem

Wanneer het immuunsysteem reageert op een vreemde stof, kan allergieën optreden, volgens de Mayo Clinic. Het immuunsysteem produceert IgE-antistoffen, die u beschermen tegen vreemde stoffen die ziekte of infectie kan veroorzaken. Met allergieën, het immuunsysteem reageert op de onschadelijke allergeen alsof het gevaarlijk is, wat leidde tot een vrijkomen van histamine en andere stoffen.

Allergenen omvatten pollen, huidschilfers van dieren, huisstofmijt of schimmel; bepaalde voedingsmiddelen zoals noten, tarwe, schaaldieren, eieren en melk; insectensteken; medicijnen; en latex of andere materialen. Symptomen kunnen de huid, sinussen, luchtwegen of het spijsverteringsstelsel te betrekken en kan variëren van lichte tot anafylaxie, de levensbedreigende afsluiting van de luchtwegen.

De Endolymfatische Sac

De endolymfatische zak, een deel van het binnenoor, weerstand genereren eigen immuunrespons op allergenen, volgens Dr Jennifer Derebery van House Ear Clinic en Institute in Los Angeles.

Derebery, in onderzoeksresultaten gepubliceerd in het "Otolaryngol en Head Neck Surgery" tijdschrift in 1996, suggereert een verleden virale infectie die iets kan zijn verminderd, de endolymfatische zak, die endolymfatische vloeistof houdt, in combinatie met de volwassenheid allergieën kunnen de weg leiden tot verdere decompenseren , waardoor vloeistof lekken en mengen met andere binnenoor vloeistoffen, waardoor de symptomen van de ziekte van Meniere.

Behandeling voor Allergieën

A 1997 studie van Derebery in de "Otolaryngologic Clinics of North America" ​​journal bleek dat een significant aantal patiënten met zowel de ziekte van Menière en allergieën toonde verbetering tinnitus en vertigo wanneer zij werden behandeld voor hun specifieke allergie.

In 2000, Derebery de studie in de "Otolaryngol en Head Neck Surgery 'tijdschrift bleek dat een groep patiënten van Menière behandeld voor allergieën tinnitus en vertigo was verbeterd vergeleken met een controlegroep van niet-behandelde patiënten.

Beide studies tonen aan dat het binnenoor een doelwit van een allergische reactie kunnen zijn.

Andere behandeling

De behandeling van de allergische component van de symptomen van sommige Menière kan ook tinnitus en vertigo verlichten, 1997 en 2000 onderzoeken Derebery tonen. Voor mensen zonder een allergie component, stelt NIDCD, het toedienen van de ototoxische antibioticum, gentamycine, direct in het midden ruimte oor lijkt effectief bij de bestrijding van duizeligheid veroorzaakt door de ziekte van Menière te zijn. Het verminderen van het vasthouden van vocht door middel van veranderingen in het voedingspatroon (bijvoorbeeld het uitsnijden van zout, cafeïne en alcohol) kan de symptomen verlichten ook. Chirurgie is gereserveerd voor mensen met hardnekkige en invaliderende vertigo en heeft verschillende risico's, zoals gehoorverlies.