De risico's van een virtuele colonoscopie

De risico's van een virtuele colonoscopie

Een op de 20 mannen en vrouwen in de Verenigde Staten zijn gediagnosticeerd met colorectale kanker, een belangrijke oorzaak van sterfgevallen door kanker, volgens de National Cancer Institute. Terwijl regelmatige screening kanker vroeg kan detecteren, bestaande technieken zijn onvolmaakt of potentieel schadelijk. Virtuele colonoscopie of CT-colografie, een opkomende, minder-invasieve screening optie, wordt met positieve resultaten. Echter, patiënten het risico te overwegen alvorens te beslissen over de screening methode goed is voor hen.

Straling

Virtuele colonoscopie gebruikt een medische weergavetest bekend als een computertomografie (CT) scan in combinatie met software voor 3D, dwarsdoorsnede beelden van het inwendige van de colon produceren. Terwijl de procedure geeft artsen betere beelden naar pre-kankerachtige poliepen of weefsel gezwellen detecteren in het slijmvlies van de dikke darm, de CT scan gebruikt X-ray apparatuur die straling uitzendt.

Patiënten worden blootgesteld aan ongeveer 10 millisievert straling tijdens de procedure gelijk aan de hoeveelheid straling vrij uit natuurlijke bronnen gedurende drie jaar, zegt RadiologyInfo. Volgens een 19 oktober 2007 nummer van "Spijsvertering" Arye Blachar en Jacob Sosna concluderen het risico op dodelijke kanker door blootstelling aan straling van virtuele colonoscopie is 0,02 procent bij mensen van 50 jaar en ouder. Bij jongere patiënten kan het risico groter vanwege de noodzaak van herhaalde proeven tijd als onderdeel van reguliere screening. De test kan ook een groot risico voor zwangere vrouwen poseren. Afhankelijk van de fase van de zwangerschap het risico van een ernstige ziekte of complicatie bij de foetus varyies. In het algemeen wordt een CT-scan niet aanbevolen voor zwangere vrouwen.

Colon Injury

Tijdens een virtuele colonoscopie, artsen opblazen van de dikke darm door het pompen van lucht door een klein buisje ingebracht in het rectum. De lucht kan verwonden of perforeren de colon. In een 19 oktober 2007 nummer van "Spijsvertering" Arye Blachar en Jacob Sosna vond de gerapporteerde risico op letsel is tussen 0,06-0,08 procent. Degenen die een geperforeerde darm leed waren ouder en hadden onderliggende medische aandoeningen. Deze resultaten werden gevalideerd door auteurs Atalia MA en collega's in een juni 2010 nummer van het 'Journal of Medical Screening, "dat twee gevallen van perforatie meldt onder bijna 3500 virtuele coloscopieën of een risico van 0,06 procent. Kortom, het risico van colon perforatie blijft lager dan die van een traditionele colonoscopie.

Bijwerkingen van medicijnen

Voordat een virtuele colonoscopie, een contrastmiddel, gewoonlijk barium tabletten of gejodeerde vloeistoffen toegediend aan patiënten. De agent helpt artsen identificeren ontlasting van poliepen. Echter, een negatieve reactie op deze middelen is mogelijk. Volgens de National Institutes of Health, misselijkheid, braken, opgeblazen gevoel en rectale irritatie zijn mogelijke bijwerkingen.

Gemiste Poliepen

Terwijl virtuele colonoscopie geeft artsen met scherpere beelden van de dikke darm en dat patiënten een minder invasieve screening Geef de techniek niet zo gevoelig detectie van poliepen als traditionele colonoscopie. Virtuele colonoscopie is net zo effectief als colonoscopie detectie van poliepen ten minste 10 millimeter geacht. Echter, virtuele colonoscopie poliepen missen onder de 10 millimeter en platte laesies. Wat meer is, een 4 november 2008 artikel in de 'Annals of Internal Medicine "door Dr Evelyn Whitlock en collega's gestelde verschillen in de opleiding van een radioloog en ervaring als" een belangrijke factor "in het verschil van virtuele colonoscopie testresultaten.