De relatie tussen astma-aanvallen & Anxiety

Astma-aanvallen kunnen zeer beangstigend voor een heleboel mensen. Zij hebben specifieke triggers, maar dat betekent niet dat ze altijd worden verwacht, en ze zeker niet welkom. Voor mensen die ook last hebben van enige vorm van angststoornis, kan het probleem tweeledig zijn. Het hebben van een paniekaanval of een periode van verhoogde angst kan een astma-aanval veroorzaken. Omgekeerd, een astma-aanval kan beangstigend genoeg om een ​​angst of paniekaanval leiden zijn. Het kan een vicieuze cirkel, in het bijzonder voor die mensen wier astma (of angst) wordt niet goed gecontroleerd of die willekeurige, onverwachte angstaanvallen geworden.

Geschiedenis

Astma en angst zijn er al in de medische literatuur sinds het begin bij te houden, maar ze werden niet altijd genoemd door die namen. Niettemin, de gevoelens en zorgen in verband met hen hebben echt niet veel veranderd. De belangrijkste wijzigingen in de behandeling van deze aandoeningen, die vaak samen worden gezien geweest. Medicijnen beschikbaar voor astma, waarvan sommige worden ingeademd en sommige worden genomen in pilvorm. Angst heeft ook voorgeschreven medicatie als een behandeling optie, maar kan worden behandeld met de therapie en veranderingen in levensstijl, maar ook veranderingen in denkpatronen. Er is gesuggereerd door sommigen dat veranderingen in gedachten patronen kunnen ook gunstig voor de ernst van de astma-aanval controleren.

Significantie

Angststoornissen bij minstens 40 miljoen volwassenen in een bepaald jaar. Dit geldt ook voor mensen die slechts een paniekaanval of angstig episode over het gehele spectrum aan mensen die kunnen in principe niet werken of die geen enkele kwaliteit van leven hebben, omdat ze zo verteerd door angst. De meeste mensen met angstproblemen vallen in het midden van dit bereik. Astma, echter, effecten 300 miljoen mensen over de hele wereld. In sommige gevallen kan het leiden tot de dood, en het is een aandoening die meestal goed te behandelen, maar moet niet worden genegeerd. Sommige mensen met astma hebben een variatie van het geïnduceerd door inspanning (de zogenaamde een-oefening geïnduceerde bronchiale spasmen), en er geen symptomen van astma anders laten zien, maar de meeste zijn symptomatisch, zelfs zonder te oefenen. Omdat het onvermogen om ademen vergezelt astma, kan veel angst veroorzaken. Veel astmatische mensen ook worstelen met angst als ze een astma-aanval, en soms in afwachting van een astma-aanval.

Identificatie

Een arts kan zowel astma en angst identificeren. Waar astma gaat regeren dingen in, angst gaat meestal heersende dingen uit. Met andere woorden, er specifieke symptomen en fysieke presentaties die een arts zoekt bij patiënten met astma om zijn diagnose te stellen. Met angst, de meeste artsen testen diverse medische aandoeningen. Wanneer deze voorwaarden niet aanwezig, maar de patiënt een specifieke reeks van symptomen (vaak zowel cognitieve en lichamelijke) angst is de diagnose. Wanneer een persoon die is gediagnosticeerd met astma drukt haar angsten en zorgen aan haar arts, is ze vaak behandeld voor zowel astma en angst.

Voordelen

Minder astma-aanvallen zullen in het algemeen leiden tot minder angst aanvallen, en minder zorgen algehele vermindert het geval van stress-geïnduceerde astma-aanvallen. Wanneer behandeld in combinatie, kan een patiënt een veel betere kwaliteit van leven hebben. Hij zal niet zo veel astma-aanvallen, die zal helpen om zijn kans op angstig of in paniek op een astma-aanval te verminderen. Omdat hij niet zo angstig, zal hij ook meer kans om astma-aanvallen te zien. In de meeste gevallen, deze dubbele behandelplan kan een astmatische, angstige patiënt veel meer volledig te leven.

Waarschuwing

Terwijl de meeste astma-aanvallen kunnen worden gecontroleerd en astma is niet een bijzonder gevaarlijke situatie voor de meerderheid van de mensen die het hebben, kunnen sommige mensen ernstige astma-aanvallen hebben. Als dat gebeurt, moeten ze worden bijgewoond door een medische professional meteen. Paniekaanvallen leiden vaak mensen naar de ER, ook, vooral als ze zijn zeer ernstig en / of de persoon die zich niet realiseert wat er gebeurt met haar. Als deze twee dingen te combineren kan het erg traumatisch voor de patiënt, zodat de behandeling van angst en astma wanneer ze voor het eerst worden gediagnosticeerd is de beste manier van handelen. Het negeren van beide voorwaarden kan de andere aandoening gevaarlijker maken.