De procedures voor intramusculaire Z-Track Injecties

De procedures voor intramusculaire Z-Track Injecties

Z-spoor injectie is een werkwijze voor het toedienen van een injectie met een naald en spuit. De Z-circuit methode wordt meestal gebruikt om donkere medicijnen toedienen. Deze werkwijze voegt het medicijn diep in de spier, waardoor de medicatie zijn werkzaamheid langs het onderhuidse weefsel en de huid verbeteren. Dit wordt bereikt door het verplaatsen van de huid en onderhuids weefsel 1,5 inch vóór de injectie en los het weefsel nadat de injectie is toegediend.

Reiniging en voorbereiding

Reinigen en desinfecteren van de handen. Zet op medische kwaliteit handschoenen. Controleer de medicatie om eventuele medicatiefouten te voorkomen. Zorg ervoor dat de medicatie is niet verouderd. Kennis te nemen van de vervaldatum, de sterkte en de juiste dosering.

Dosering

Trek de juiste dosering van de medicatie. Inclusief 0,3 tot 0,5 ml lucht in de injectiespuit. Gooi alle niet-afgetopte en gebruikte naalden in een naald doos. Laat een naald niet opnieuw. Gebruik een naald die 2 tot 3 centimeter lang het medicijn diep in de spier te plaatsen.

Privacy

Bieden privacy voor de patiënt dat de Z-spoor injectie krijgt. Plaats de patiënt op zijn zij met zijn knieën lichtjes gebogen om de billen te ontspannen. De Z-spoor injectie wordt meestal toegediend in de gluteus maximus. Maak de billen en gebruik kleding van de patiënt of een deken om andere blootgestelde gebied bestrijken.

Injectieplaats

Vraag de patiënt om diep adem te halen en om zijn spieren te ontspannen de spieren weerstand te voorkomen. Dart de injectiespuit in een hoek van 90 graden. Spuit de medicatie langzaam over een tijdspanne van vijf seconden. Breng druk om de website met een gaasje indien nodig. Niet schudden over de injectieplaats. Laat de patiënt rusten gedurende vijf minuten, en vragen of hij wil water. Moedig de patiënt om te bewegen, zodat de medicatie te absorberen gemakkelijk in de spier.

Nazorg

Gooi alle gebruikte materialen, met inbegrip van gaasjes, alcohol doekjes, handschoenen en naalden gebruikt. Was beide handen wanneer de procedure wordt gedaan. Medicatie u beheerd volgens de Z-spoor injectie wordt snel geabsorbeerd, omdat deze in de spier geplaatst. De patiënt meet effecten zien via tijdsspanne van enkele uren tot dagen, afhankelijk van het soort medicatie u toegediend.