De oorzaken van MS-exacerbaties

De oorzaken van MS-exacerbaties

Multiple sclerose (MS) is een ziekte waarbij het immuunsysteem de myelineschede, of de bekleding rond de zenuwen, dus zenuwsignalen niet goed functioneren, afhankelijk van Kansas 'Ministerie van Volksgezondheid en Leefmilieu. MS beïnvloedt delen van het zenuwstelsel, zoals de hersenen en het ruggenmerg, waardoor symptomen die spreken en zien veranderingen kunnen omvatten; coördinatieproblemen; vermoeidheid; tintelingen en duizeligheid. Op sommige momenten, MS patiënten ervaren exacerbaties bij die nieuwe symptomen kunnen optreden of oude batterijen kunnen ernstiger geworden. Terwijl exacerbaties kunnen optreden zonder een duidelijke reden worden verschillende factoren gedacht om flare-ups te activeren.

Spanning

Zowel emotionele en fysieke stress kan brengen op exacerbaties bij mensen met MS. Omdat spanning invloed op je immuunsysteem, het zijn onder veel emotionele stress kan leiden tot een verergering van de symptomen, volgens WebMD. Wanneer uw immuunsysteem is verzwakt door langdurige stress, kan je lichaam niet omgaan met de symptomen van MS zo effectief.

Fysieke stress onderdrukt ook je immuunsysteem en kunnen uw symptomen verergeren. Voorbeelden van fysieke stressoren omvatten ziekten, infecties en gebrek aan slaap. MS-patiënten moeten het griepvaccin krijgen om de kans op het krijgen van zieke en het ervaren van exacerbaties te verminderen.

Klimaat

Extreme vochtigheid, hitte of koude of plotselinge veranderingen in temperatuur kunnen exacerbaties bij MS-patiënten veroorzaken. Warmte zorgt ervoor dat de reeds beschadigde myelineschede en zenuwen uit te zenden signalen nog inefficiënt dan normaal, volgens WebMD. Patiënten kunnen exacerbaties ervaren in zeer koude omgevingen ook. Gelukkig exacerbaties veroorzaakt door extreme klimatologische omstandigheden zijn niet permanent.

Hormonale veranderingen

Vrouwelijke MS patiënten kunnen exacerbaties hebben vlak voor hun maandelijkse periodes, wanneer de hormonen zijn in beweging, volgens de National Multiple Sclerosis Society. Onderzoekers hebben ontdekt dat MS symptomen zoals zwakte, vermoeidheid en coördinatie problemen in die tijd van de maand kan toenemen in ernst. Bovendien kan de daling van oestrogeenniveaus bij postmenopauzale vrouwen symptomen verergeren.

Stof gebruik en misbruik

Een studie van 2003 in "Neurology" en een in 2005 tijdschriftartikel dat verscheen in "Brain" suggereren dat mensen die sigaretten roken hebben een groter risico op het ontwikkelen van MS en dat roken kan MS-symptomen verergeren. Ook het misbruiken van alcohol kon exacerbaties veroorzaken. Sinds zwaar drinken tast het centrale zenuwstelsel door het veroorzaken van gevoelloosheid, tintelingen en coördinatieproblemen, kan MS-patiënten die neurologische symptomen zoals evenwicht en coördinatie moeite exacerbaties ervaren na het nuttigen van alcohol.