De oorzaken van de Helicobacter pylori

Helicobacter pylori infectie, meestal aangeduid als H. pylori-infectie, omvat een soort bacterie die zich nestelt in de maag en de dunne darm. Volgens de Mayo Clinic, wordt geschat dat H. pylori aanwezig is in de helft van de bevolking is. Dit komt omdat H. pylori gemakkelijk kunnen worden verspreid tussen individuen en besmette voorwerpen.

Oorzaken

Een van de manieren waarop u kunt worden besmet met H. pylori is via direct contact met besmette speeksel of ontlasting. Onbehandeld water dat bevat H. pylori kan ook een infectie veroorzaken. Zodra een H. pylori-bacterie komt in je mond, zal het overgaan in de maag en er verblijven.

Mogelijke risico's

Kinderen zijn op een veel hoger risico te worden blootgesteld aan H. pylori dan volwassenen. U bent ook op meer van een risico als je woont in hetzelfde huis als een persoon die Helicobacter pylori-infectie heeft. Overvolle woningen kan ook verhoging van het risico van een persoon. Mensen in ontwikkelingslanden worden vaker blootgesteld aan H. pylori vanwege drukke omstandigheden, alsmede een gebrek aan schoon water of een gebrek aan een betrouwbare warmwatervoorziening voor het reinigen.

Symptomen en testen

In sommige gevallen kan een persoon die is besmet met H. pylori geen tekenen of symptomen. Bij andere patiƫnten, kan H. pylori leiden tot maagklachten, dat diarree veroorzaakt, braken, oprispingen, een opgeblazen gevoel en plotselinge gewichtsverlies. Als u een van deze symptomen hebt, maak dan een afspraak met uw arts. Hij kan je een ontlasting, bloed of ademtest te controleren op de aanwezigheid van H. pylori bacterie.

Overwegingen

H. pylori infectie kan leiden tot complicaties, zoals de ontwikkeling van maagzweren. Maagzweren zijn wonden die voorkomen op de bekleding van de maag voorkomen; symptomen zijn doffe pijn in de buik, slechte eetlust en gewichtsverlies.

Waarschuwing

Zelfs als je weet dat de oorzaken van de H. pylori-infectie, is het niet noodzakelijk dat u kunt voorkomen dat de transmissie. U kunt echter wel de goede hygiƫnepraktijken, zoals handen wassen en sturen duidelijk van onbehandeld drinkwater, om uw risico te verminderen oefenen. Vroege onderzoek gedaan naar mogelijke vaccinaties als een manier om de H. pylori-infectie te voorkomen.