De oestrogene effecten van lavendelolie

De oestrogene effecten van lavendelolie

Lavendel wordt al lang gebruikt in de aromatherapie als een stress reliever, maar het wordt ook verondersteld om oestrogene effecten die gunstig zijn voor sommigen hebben. Afgeleid van de mooie bloem van dezelfde kleur, lavendel olie hoog gehalte aan antioxidanten, en in combinatie met andere etherische oliën kunnen worden gebruikt voor vele natuurlijke remedies. Echter, zoals met alle geneeskrachtige chemische of kruid verbinding, kunnen er nadelen en bijwerkingen.

Common Lavender Oil Bestedingen

Lavendel olie is gebruikt door de eeuwen heen voor alles van balsemvloeistof in het oude Egypte een reinigingsmiddel in Perzië en Griekenland om een ​​antiseptisch en kalmerend in andere delen van Europa. Lavendel wordt nog steeds gebruikt als een relaxerend voor slapeloosheid, depressie en angst, maar extra medicinale toepassingen zijn gekomen aan het licht met de meer recente ontdekking van de oestrogene effecten. Vandaag de dag wordt lavendelolie gebruikt in de behandeling van vele omstandigheden waarin het hormoon oestrogeen, waaronder borstkanker en alopecia.

Oestrogene effecten

Lavendel olie is een veel gebruikte natuurlijke additief in vele huishoudelijke producten zoals lotion, wasmiddelen en zeep, wasverzachter, en haar en huid producten. Het wordt vaak gecombineerd met andere bestanddelen zoals tea tree olie en aangeduid als een essentiële olie. Omdat lavendelolie lijkt de productie van natuurlijke oestrogenen verhogen, waardoor borstweefsel uitbreiding wordt het ook gebruikt in topische natuurlijke borstvergroting crèmes en zalven.

Chemotherapeutische Bestedingen

Het werkzame bestanddeel in lavendelolie heet perillylalcohol en wordt verondersteld een oestrogeen receptor remmer. Dit is het ingrediënt dat de oestrogène effecten die niet alleen bevorderen borstvergroting bij topisch gebruik veroorzaakt, maar ook is aangetoond dat de overdracht van betrokken cellen in bepaalde kankers zoals colon en borstkanker blokkeren. In afgemeten doses kunnen lavendelolie worden gebruikt als een chemotherapeutisch middel, omdat het alleen gericht kankercellen in tumoren.

Gynaecomastie

Gynaecomastie is een aandoening die hoofdzakelijk prepuberale mannen en is gekoppeld aan het gebruik van lavendelolie zoals zeep en shampoo. In zeldzame gedocumenteerde gevallen jonge jongens die deze producten op een regelmatige basis gebruikt ondervond een toename van oestrogene effecten en een vermindering van androgeen - een natuurlijk steroïde hormoon - activiteit tegelijkertijd, waarvan wordt aangenomen dat ze veroorzaakt borsten groeien of voer mock puberteit. De gynaecomastie werd teruggedraaid als ze eenmaal gestopt gebruik van lavendelolie producten.