De Nadelen van Solid Media

De Nadelen van Solid Media

Een groeimedium, ook bekend als een kweekmedium, een vloeistof of vaste stof in gelatineuze of waarop microbiologen groeien micro-organismen. Een belangrijke doorbraak in het micro-organisme identificatie gebeurde toen Robert Koch en zijn collega's ontwikkelde de technieken die nodig zijn om te groeien en te isoleren individuele soorten bacteriën met behulp van vaste media. Hoewel de uitvinding van vaste media en de vele voordelen revolutie in de microbiologie, heeft enkele nadelen.

Samenstelling

Bij de teelt van micro-organismen, zoals bacteriën, moet men hen met het milieu en de nutritionele omstandigheden die lijken op die in hun natuurlijke habitat. Een kweekmedium moet de voedingsbehoeften noodzakelijk voor de groei, zoals water, een bron van koolstof en energie, een stikstofbron, spoorelementen en groeifactoren leveren. Gemeenschappelijke groeimedia bestanddelen omvatten water, agar, vleesextract, gistextract, moutextract, pepton en caseïne hydrolosate.

Consistentie

Groeimedia worden ingedeeld in verschillende manieren, waarvan samenhang. Vloeibare media, gewoonlijk aangeduid als bouillons, beschikbaar in flessen, flacons en reageerbuizen. Een vast medium een ​​vloeibaar medium waaraan een stollingsmiddel, meestal agar, toegevoegd. Agar is samengesteld uit gekoppelde suikermoleculen, polysacchariden, en wordt verkregen uit een aantal soorten van mariene rode algen. Het smelt bij 100 graden Celsius en stolt bij ongeveer 43 graden Celsius. Vaste media worden gebruikt in de vorm van platen of schuin. Platen zijn ondiep, cilindervormige containers met deksels, genaamd petrischaaltjes, dat vaste media bevatten. Slants worden gemaakt door het gieten gesmolten media in buizen en hen afkoelen onder een hoek met een lange hellende groei oppervlak te creëren. Een agar concentratie van 1,5 procent is typisch voor borden en helt.

Voordelen

Vaste media zijn nuttig wanneer het waarschijnlijk is dat een specimen bevat een gemengde bacteriële populatie. Wanneer platen goed geïnoculeerd, bacteriën groeien als afzonderlijke kolonievormende eenheden. Dit maakt vermoedelijke identificatie gebaseerd op het uiterlijk van een bacteriële kolonie en maakt de bereiding van zuiver subculturen. Vroege voorlopige identificatie helpt artsen maken tijdige behandeling selecties. Pure subculturen maken definitieve identificatie van bacteriën en antimicrobiële gevoeligheid testen mogelijk. Bacteriële verontreinigingen ook duidelijk zijn op vaste media.

Nadelen

Micro-organismen hebben verschillende zuurstofbehoefte. Aërobe organismen zuurstof nodig, terwijl anaërobe organismen overleven slechts in zijn afwezigheid. Unlike vloeibare media, ofwel vast medium niet de gelijktijdige groei van aërobe en anaërobe bacteriën. Bijgevolg moet duplicaat platen geïnoculeerd en geïncubeerd in beide atmosferen. Vaste media kunnen niet groot inocula volumes, meestal diegenen die ouder zijn dan 0,05 ml tegemoet. Omdat plaat media zijn ondiep en hebben grote oppervlakten, kunnen ze snel uitdrogen en verliezen hun vermogen om groei te ondersteunen binnen een paar dagen als de verdamping preventieve maatregelen niet worden genomen.