De mogelijke oorzaken van Huiduitslag bij kinderen

Sweat

Warmte-uitslag wordt vaak gezien bij baby's en kleine kinderen. Warmte-uitslag komt het meest voor in warme, vochtige klimaten. Zweetklieren verstopt raken, zetten van vallen zweet onder de huid en het veroorzaken van een jeukende, stekelige uitslag. Warmte-uitslag ontwikkelt zich meestal in de plooien van de huid rond de nek, schouders, borst, rug, oksels en schaamstreek. Warmte-uitslag gaat vaak weg op zijn eigen. Houden van de huid schoon, koel en droog helpt verlichten warmte-uitslag. Volgens de Mayo Clinic, gebruiken Calamine lotion om jeuk, en watervrije lanoline kalmeren om zweetklieren verstopping te voorkomen. Als de uitslag verspreidt, blaasjes of andere symptomen zoals koorts of hoesten te ontwikkelen, dan is medische zorg nodig is.

Bacteriën

De meest voorkomende bacteriële huiduitslag bij kinderen --- luieruitslag --- kan zich snel verspreiden. Een luier verschaft een vochtige, warme, donkere voedingsbodem voor bacteriën. Als oudere kinderen niet helemaal zichzelf schoon te maken na gebruik van de badkamer, kan hetzelfde type van bacteriële huiduitslag ontwikkelen. Luieruitslag veroorzaakt rode, gezwollen en gevoelige huid op de billen, dijen en geslachtsorganen. Luieruitslag kan zeer pijnlijk zijn voor kleine kinderen en moet onmiddellijk worden behandeld. Voor zuigelingen, frequente veranderingen luier en het aanbrengen van een luieruitslag crème bij elke verandering zal helpen droog en schoon te houden de huid. Voor oudere kinderen, regelmatig baden, veranderen ondergoed en afvegen met natte doekjes na gebruik van de badkamer zal helpen droog en schoon te houden van hun huid. Als de uitslag verspreidt of bloedt, of andere symptomen zoals koorts, dan is medische zorg nodig is.

Allergie

Voedselallergieën zeer vaak voor, vooral bij jonge kinderen die proberen bepaalde levensmiddelen voor de eerste keer. Voedselallergie kan huiduitslag veroorzaken. Grote bijenkorf-achtige bultjes of verhoogde droge plekken die jeuken op de huid zal vormen, gepaard met zwelling van de lippen, gezicht, tong, keel of andere lichaamsdelen. Andere allergische huiduitslag veroorzaakt door latex, stoffen of planten zijn symptomen zoals hoesten, piepende ademhaling, loopneus en jeukende waterige ogen. Medische zorg is nodig wanneer er meerdere symptomen begeleiden elke huiduitslag bij kinderen.

Ziekte

Virussen zoals mazelen, bof of waterpokken veroorzaakt jeukende rode bultjes of vlekken op het lichaam van een kind, maar een ernstige ziekte zal meer dan een uitslag veroorzaken. Koorts, rillingen, braken, diarree en vermoeidheid zijn symptomen van een ernstige virus. Als u ontdekt welke uitslag op je kind altijd te controleren op deze andere symptomen. Als u nog steeds onzeker voelen over de uitslag, raadpleeg dan de arts van uw kind.