De medische behandeling van buikpijn

De medische behandeling van buikpijn

We kunnen buikpijn noemen "buikpijn," maar buikpijn, kunnen uit verschillende plaatsen in het lichaam. Acute pijn die plotseling begonnen wordt anders beheerd dan chronische pijn die in de tijd is blijven bestaan.

Acute Pijn

Artsen zullen eerst zeker van vitale functies zoals ademhaling, hartslag en bloeddruk te zijn stabiel en dat de patiënt in geen onmiddellijk gevaar. Regelen geven braken of verlichten van de pijn zal volgen, zal bepalen als een oorzaak van de pijn in zo kort mogelijke tijd.

Chronische Pijn

Artsen beginnen met het bepalen wanneer de chronische pijn begon, wat veroorzaakt het te verergeren of weer oplaait, en welke andere symptomen begeleiden.

Verder onderzoek

Een anamnese en een grondig lichamelijk onderzoek helpen detecteren eventuele medische aandoeningen en welke testen eventueel nodig zijn.

Tests

Mogelijke tests omvatten röntgenfoto's, echografie, CT-scans, of visueel onderzoek van de buik met een klein laparoscoop. Bloed, kan de urine en ontlasting monsters worden geanalyseerd.

Medicijnen

Medicijnen die worden gebruikt om de symptomen te verlichten onder andere maagzuurremmers, intraveneuze verdovende middelen voor acute pijn, antibiotica voor verdachte abdominale infecties, of een lage dosis antidepressiva voor chronische pijn.

Behandeling en Zorg

Operatie of ziekenhuisopname voor observatie kunnen noodzakelijk zijn. Patiënten die behandeld worden met medicatie worden geïnstrueerd wat ze moeten doen als hun pijn weer verschijnt of verergert thuis, en om eventuele verzwarende activiteiten of voedingsmiddelen te vermijden.