De helende eigenschappen van Shea Nut Butter

De helende eigenschappen van Shea Nut Butter

Shea boter is gebruikt in Afrika voor vele jaren, voornamelijk voor haar hydraterende en helende eigenschappen. De boter, hetzij in zijn zuivere vorm of in een van de tientallen cosmetische vormen zoals lotions en lippenbalsems, verjongt ook haar, volgens TreasuredLocks.com. Vol vitaminen en huidverzorgende vetten, shea butter is ook een anti-inflammatoire en biedt een lichte bescherming zon.

Beschermt voorwaarden

Of het nu in zijn ongeraffineerde vorm of als ingredi├źnt in een commercieel geproduceerde lotion of zalf, shea noten boter of shea butter, verzorgt en hydrateert de huid blootgesteld aan wind, zon en extreme temperaturen. De boter bevat vitamine A, E en F, die alle helpen bij genezing en bescherming huid, volgens TreasuredLocks.com. Deze vitamines en hun gemakkelijke absorptie toe ook shea butter te helpen glans en vocht te herstellen naar haar.

Voegt vocht en elasticiteit

Shea butter is bewezen te helpen behandelen of genezen kleine huidaandoeningen, volgens TreasuredLocks.com, en is het meest bekend om het gebruik ervan de bestrijding van striae tijdens de zwangerschap. Bovendien kunnen shea boter gebruikt eczeem, psoriasis, luieruitslag, andere huiduitslag, zonnebrand, gebarsten hielen en kleine brandwonden. Droge huid, droge hoofdhuid, peeling huid (vooral na zonnebrand of zonnebank) en jeukende huid kan ook profiteren van rustgevende vocht shea butter en de elasticiteit het kan terugkeren naar de huid.

Vermindert ontstekingen

De vetten en vitaminen in shea butter geven milde anti-inflammatoire eigenschappen, waardoor het nuttig voor zonnebrand en andere brandwonden, evenals aandoeningen zoals reumatoïde artritis. Shea boter kan ook helpen zonnebrand te voorkomen, zoals de chemische samenstelling geeft het low-level UV-beschermende eigenschappen (ongeveer SPF 6, volgens Botanical.com).