De grootste spier in het menselijk lichaam

De grootste spier in het menselijk lichaam

In het boek Fysische Geneeskunde en Revalidatie, de auteur stelt zijn er ongeveer 600 spieren in het menselijk lichaam. Er zijn ook drie soorten spieren: het skelet, glad en cardiale. Spieren zijn een vitaal onderdeel van onze fysieke make-up. Zonder hen zouden we niet in staat om de snelle bewegingen en breed bereik van de beweging, dat is essentieel voor ons dagelijks navigatie te bereiken. Spieren zijn er in verschillende vormen en maten, maar de grootste spier in het menselijk lichaam is de gluteus maximus.

Identificatie

Samen met twee andere spieren (bilspieren), bekend als de gluteus medius en gluteus minimus, de gluteus maximus helpt vormen je billen en geef het haar ronde uiterlijk. Volgens de Journal of Bone and Joint Surgery, de gluteus maximus spier strekt zich uit van het ilium (het grootste bot in het bekken), rechtstreeks tussen de inferieure en anterior gluteale lijnen, om de nervus inkeping waar hij hecht aan het binnengebied van het bekken .

Muscle Type

De gluteus maximus bestaat uit skeletspieren. MedicineNet.com legt uit dat de skeletspier draagt ​​de last van het opheffen en het lopen bewegingen. De skeletspier de bilspier vormt bestaat uit buigzame vezelbundels waarmee de spier en uitschuiven om skelet bewegingen maken. Binnenkant van de vezelbundels "myofibrils" waarmee het uitvoeren van de weeën.

Functie

Elke spier in je lichaam dient een speciaal doel, en de gluteus maximus is geen uitzondering. Als de grootste spier, de gluteus maximus heeft de last van de juiste heup functioneren. Fitstep.com verklaart het is de taak van de gluteus maximus om de nodige hip extensies die je heupen draaien uit te voeren. De gluteus maximus spier dient ook als een bescherming voor de bilspieren slagader en zenuw als een "stabilisator" voor de kop van het dijbeen. De omvang en de rotaties en of de heupen verplaatst naar de voorkant of achterkant van het lichaam, afhankelijk van de positie van de femur.

The Weak bilspier

Een zwakke bilspier is gekoppeld aan knie, voet en rugpijn. Volgens Runnersworld.com, zal gezonde glute spieren je knieën en voeten te beschermen tegen stoten verwondingen. In feite zijn veel mensen de neiging dat hun benen houden meeste vermogen tijdens hardlopen en wandelen, maar het is de bilspier dat de krachtcentrale. Sterke bilspieren zal je vooruit stuwen zonder dat overmatige belasting van de rug, benen, knieën en voeten.

Oefeningen

Het houden van uw gluteus maximus spieren in vorm is niet alleen een kwestie van esthetiek. Niet alleen is het de grootste spier in je lichaam, het is ook de stuwende kracht spier. De gluteus maximus barst in actie wanneer u deelneemt aan een sport, zoals wandelen, voetbal, voetbal, basketbal en klimmen. Een van de bekendste oefeningen voor het opbouwen van een sterke musculus gluteus maximus is lunges. MayoClinic.com legt uit dat om een ​​lunge uitvoeren, moet u vooruit stap met een been en stap achteruit met de tweede etappe. De knie van het achterste been wordt naar de vloer gebracht, terwijl u uw buik draai en houd uw rug recht.