De gezondheidsvoordelen van Ginger

Ginger is vereerd om zijn geneeskrachtige en culinaire voordelen voor eeuwen. De ondergrondse stam bekend als de wortelstok bevat de geneeskrachtige voordelen van de plant. De vluchtige oliën van de gemberplant geeft gember zijn karakteristieke geur en smaak. Gember wordt gebruikt als een gemeenschappelijke kruid aan aroma aan vele gerechten, evenals gebakken producten toe te voegen, zoals de beroemde pepernoten. Het beste is om gember te gebruiken in haar nieuwe vorm op de meeste voordelen voor de gezondheid van het gebruik ervan te verkrijgen.

Digestive Kwalen

Gember kan helpen verlichten diarree, de spijsvertering en het verminderen van winderigheid. Het helpt ook verlichten de misselijkheid geassocieerd met ochtendmisselijkheid en reisziekte. Gember helpt ook om maagzuur dat overstuur en diarree kan veroorzaken neutraliseren.

Ontsteking

Gember heeft natuurlijke anti-inflammatoire eigenschappen. Het helpt verminderen de ontsteking geassocieerd met artritis. Een studie uitgevoerd door de Universiteit van Miami op artrose patiënten vertoonden een duidelijke afname van de pijn in de groep gegeven gember gedurende een periode van zes weken.

Verkoudheid

Gember is een natuurlijke decongestivum en antihistamine. Het helpt om de congestie van verkoudheid te verlichten, en vermindert koorts ook.

Bloedstolsels

Gember kan helpen voorkomen dat de vorming van bloedstolsels door het ontspannen van de spieren rond de bloedvaten. Gember is ook een natuurlijke bloedverdunner.

Cholesterol

Gember kan helpen cholesterol te verlagen en te voorkomen dat bloedplaatjes aan elkaar klonteren. Het stimuleert ook de bloedsomloop.

Onderzoek

Gember kan ook nuttig bij de preventie van hart- en vaatziekten en kanker, alsmede in de behandeling van diabetes. Onderzoek blijft de doeltreffendheid van gember in deze gebieden en andere gezondheidsproblemen bepalen.