De gevolgen van Wassen organische laag met natriumcarbonaat

De gevolgen van Wassen organische laag met natriumcarbonaat

Extractie is een van de meest voorkomende procedures in organische chemie, en het wordt vaak uitgevoerd met een organisch oplosmiddel uit water te verwijderen. Om de extractie te bewerkstelligen, moeten de twee oplosmiddelen onmengbaar zijn, wat betekent dat niet oplost in de andere. Zij vormen dan twee lagen - een organische laag en een waterige (waterbasis) die mechanisch worden gescheiden. Het wassen van de organische laag met natriumcarbonaat helpt scheiden van de waterige oplossing. Methyleenchloride, dat een component van afbijtmiddelen, is een verbinding die vaak wordt geïsoleerd met behulp van deze methode.

Het verwijderen van Alkaline Materiaal

Soms is de organische laag, als afkomstig van een zure oplossing worden gewassen met natriumcarbonaat, die een basis. Een zout gevormde reactie die oplosbaar is in water en weggespoeld met de waterige fase.

Het houden van de twee lagen Scheid

Het wassen van de organische laag met natriumcarbonaat helpt om de oplosbaarheid van de organische laag in de waterige laag af. Hierdoor kan de organische laag gemakkelijker worden gescheiden.

Scheiden van een homogeen mengsel

Als de organische en waterige laag in een homogeen mengsel (één waarbij de oplosmiddelen gelijkmatig gedispergeerd), dan natriumcarbonaat kan effectief tussen de twee lagen.