De gevolgen van uithongering op Skin & Nails

De gevolgen van uithongering op Skin & Nails

Honger en ondervoeding, hetzij veroorzaakt door droogte, economische achterstand of eetstoornis, heeft een dramatisch effect op de menselijke huid en nagels. Als het lichaam kanalen zijn gereduceerde voedingsbronnen naar meer essentiële delen van het lichaam, zoals interne organen, minder belangrijke gebieden snel ondervoed worden en beginnen te veranderen. Veranderingen in de huid en nagels, door uitputting van vloeistoffen, vitaminen en andere voedingsstoffen, behoren tot de meest duidelijke signalen artsen, ouders en patiënten dat er iets mis is.

Huid

Wanneer de huid wordt beroofd van eiwitten, vetten en andere voedingsstoffen, wordt droog, gerimpeld en schilferig en kan een gelige tint te ontwikkelen. Het is ook niet ongewoon voor de vingertoppen en oorlellen van bulimics en anorexia patiënten om een ​​blauwachtige kleur zetten. De huid kan ook beginnen met een bekleding van zacht haar genoemd lanugo groeien. Volgens de "Gids van de ouder aan Boulimia" door Marcia Herrin, EDD, MPH, RD en Nancy Matsumoto, de fijne, donzig haar dat groeit op ernstige bulimics 'armen, benen en rug wordt veroorzaakt door het lichaam van de primitieve poging om de lichaamstemperatuur te handhaven. Hongerdood kan ook leiden tot de huid om oedeem te ontwikkelen, waardoor de huid er strak en produceren van kleine hobbels die kippenvel lijken. In ernstige gevallen kan vitamine B2 deficiëntie ontwikkeling van gebarsten lippen en zweren in de hoek van de mond veroorzaken.

Nails

Net als het effect ervan op de menselijke huid, effect verhongering op vingernagels en teennagels zijn te wijten aan een tekort aan nutriënten. Eiwit en weinig vet, in combinatie met een gebrek aan calcium veroorzaakt de nagels droog en bros. Een tekort aan B-complex vitaminen, met name biotine, levert nokken langs het bed van de nagel. Een gebrek aan foliumzuur en vitamine C kan nijnagels veroorzaken en verminderde voeding etherische oliën, zoals omega-3 kan produceren scheuren van de nagels.

Haar

Ironisch genoeg, terwijl lanugo levert een ongewoon type haargroei, honger heeft het tegenovergestelde effect op de normale lichaamsbeharing. Hoofdhaar en lichaamshaar (inclusief schaamhaar) kan dun en broos worden. In meer gevorderde gevallen, kan leiden tot ondervoeding haren geheel verdwijnen.